2,5 jaar teveel huur betaald. Recht om teveel betaalde huur met terugwerkende kracht terug te vragen.

7 reacties

In juni 2017 heeft een huisgenoot van mij huurteam ingeschakeld om te toetsen of we teveel huur betalen. Hierbij is er door hen vastgesteld dat mijn kale huurprijs 60 euro te hoog is. Hierop heeft huurteam namens mij en een huisgenoot een verzoek tot huurverlaging bij de verhuurder ingediend. Hierop is door de verhuurder niet op gereageerd waarop huurteam de zaak heeft doorgespeeld naar de huurcommissie.

Gister is onze huurbaas onaangekondigd onze woning en onze kamers binnengekomen, wij waren niet thuis maar onze deuren stonden open. hierop heeft hij ons gebeld en gezegd dat we geluk hadden dat we niet thuis waren en dreigde ons eruit zou zetten.

Wij begrijpen dat hij dit niet zomaar kan doen en we zijn ook niet gediend van deze intimidatie en huisvredebreuk. Ik vraag me nu af of ik recht heb om de teveel betaalde huur met terugwerkende kracht terug te claimen. Van de ene persoon hoor ik van wel van de ander hoor ik weer dat ik dat recht enkel heb wanneer ik binnen 6 maanden na het tekenen van het huurcontract bezwaar maar op de huurprijs. Ook op het internet vind ik uitlopende verhalen.

Ook vraag ik me af of het voor de verhuurder makkelijk is om een reden te verzinnen om mijn borg niet terug te betalen. en mocht ik recht hebben om het teveel betaalde huur met terugwerkende kracht terug te vragen heb ik dit ook gewoon na het opzeggen van mijn huurcontract?

alvast bedankt

vrijdag 9 februari 2018