Achterdeur van ons huurhuis

Opgelost!
6 reacties

Mijn vriendin en ik hebben nu sinds een paar jaar een huurhuis bij Woonfriesland,
en het viel ons toen al op dat de achterdeur naar binnen toe open gaat, vrij ongebruikelijk dus. En volgens de woningbouw hebben alle huizen in dezelfde rij dit, en zou er dus niks mis mee zijn.

Nu hebben wij vorig jaar een brand gehad in de keuken, mijn vriendin reageerde gelukkig erg goed hierop en heeft kunnen voorkomen dat het doorsloeg. Maar sinds dat voorval merken we toch wel dat er een aardig ongemakkelijk gevoel is ontstaan over de achterdeur, buiten het feit dat het ontzettend onhandig is omdat de deur de hele tijd in de weg zit. Want als de brand wel was doorgeslagen dan konden we niet daar meer door de deur weg komen en met onze huisdieren zou het al helemaal een probleem worden in dat geval... In de schuur zitten de hokken van onze cavia's.

Nu ben ik wezen zoeken of er iets van een wet of iets dergelijks hierover is. Alleen lukt het mij niet om hier iets over te vinden. (Vindt voornamelijk dingen over "Waarom gaan de deuren in Sweden naar buiten open?" en dat soort onzin.)

Nu hoop ik dat iemand mij hiermee zou willen helpen.

Zijn er wetten/regels hierover? En zoja, is de woningbouw dan verplicht dit aan te passen? Of moeten ze dit hoe dan ook doen als er naar gevraagd wordt?

Mvg, Joël

dinsdag 31 oktober 2017