Boete na 1 dag te laat betalen

2 reacties

Ik heb in Nederland als student voor 3 maanden een kamer gehoord aan een redelijk hoge prijs/maand.

In het contract staat dat de huur iedere maand op of vóór de 26e van de maand betaalt moest worden. Vanaf dag één dat te laat zou zijn, zou er 50% van de huur bij komen + vanaf de 2e dag €25/per dag die te laat betaald werd.

Op 20 februari was ik ingetrokken en moest ik direct dezelfde dag nog de waarborg en een halve maand huur betalen. Oké prima geen probleem dacht ik. Direct 3 dagen daarna krijg ik al waarschuwingen/bedreigende berichten dat de huur van de 2e maand ook al direct betaalt moest worden (zonder enige flexibiliteit).
Ik had nog geen Nederlandse bankrekening, dus ik moest de overschrijving doen vanuit mijn Fortis bank. Ik doe dus op 24e van februari de betaling, maar deze komt pas aan op 28 februari op de persoon zijn bankrekening. Dit heeft 4 dagen geduurd omdat er weekend tussen zat + natuurlijk internationaal.

Hier zijn ze nu een enorm spel van aan het maken, en ik vind dit eigenlijk niet echt kunnen. Ze willen mij dus 50% van de waarborg wegnemen omdat ik 'te laat' betaald zou hebben (terwijl de 24e gewoon netjes voor 26e is).. Ik heb al de rest altijd netjes betaald. Zelfs de eerste maandhuur heb ik voor de 26e voldaan, maar dat het zo laat op hun rekening aankomt kan ik toch helemaal niets aan doen?

In het contract staat dat het bedrag vóór de 26e van de maand voldaan moet worden. Voldaan als in, betaald. denk ik dan.

Ook is 50% van de huur direct betalen omdat je één dag te laat bent vrij onredelijk, of vergis ik mij.

Graag enig advies hierover. Bedankt!

zaterdag 27 mei 2017