Deel van borg ingehouden door vroegtijdige opzegging huur

0 reacties

In oktober 2016 heb ik een huurcontratc geteken bij een grote wooncorperatie voor een winkelpand. Dit was een huur contract voor 2 jaar. Omdat ze zaken niet gingen zoals ik verwacht had heb ik vroegtijdig (29 maart 2017) mijn huur opgezegt in de hoop dat het pand per 1 mei aan een andere partij verhuurd kon worden. De dag na opzegging had ik een nieuwe huurder gevonden voor mijn pand. Een huurder die al een aantal jaar bij hun een ander pand huurt en betrouwbaar is.

Er is vanaf 1 april contact gegeweest tussen de eventuele nieuwe huurder en de verhuurder. Echter was de verhuurder erg druk en heeft hij tot 2 keer toe de afspraak verzet. De afspraak tussen de twee partijen heeft uiteindelijk plaats gevonden in de laatste week van April. Nieuwe huurder wil er graag per 1 mei in, ik wil er graag per 1 mei uit.

Vandaag kreeg ik een telefoontje dat het is gelukt op de zeer korte termijn (zelf veroorzaakt) een contract op te stellen per 1 mei alleen zal er wel €500,- worden ingehouden van mijn borg, contract kosten zei hij.

Nergens in het contract/de overeenkomst wordt hier over gesproken en vraag mij af, kunnen ze zomaar borg inhouden? Ik heb netjes ruim op tijd een nieuwe huurder gevonden, heb geen achterstallige huur of schade gemaakt en heb zelf geïnvesteerd in het pand door nieuw elektra en lichtpunten aan te leggen.

woensdag 26 april 2017