Erg hoge ( onterechte) eind rekening

2 reacties

Hallo allemaal,

We zijn pas verhuisd en hebben laatst de eindrekening gekregen van ons vorige huis.
Deze was enorm hoog ( 5000+ Euro)
Toen wiij in het huis gingen wonen was er een incheck gedaan door de makelaar.
Deze had alles geregistreerd wat er kapot was en wat niet.
Na het officieel melden dat wij gingen verhuizen is er door dezelfde makelaar een outcheck gedaan. deze werd in 2 keer gedaan. Eerst om te kijken wat er nog gedaan moest worden en daarna de daadwerkelijke outcheck.
Wij moesten wat aan de tuin doen en een aantal dingen in het huis schoonmaken.
Heb vervolgens netjes 3 dagen in de tuin gewerkt ( onkruid weg gehaald en gesnoeid hier en daar) en heb alles gedaan wat er gedaan moest worden.
Vervolgens was bij de outcheck alles wel ok. (We hadden wel wat beter schoon kunnen maken en er miste nog een sleutel) Vervolgens voor de outcheck getekend en sleutels ingeleverd.
Vervolgens een goed aantal weken later krijgen wij dus een rekening gepresenteerd van de verhuurder wat hij allemaal in het huis heeft moeten doen en de kosten daarvan, die hij door berkend aan ons.
Het blijkt dat hij 40 uur nodig had om het huis schoon te maken waar wij dan 1400 euro voor moeten betalen aan manuren. ( Lees: verhuurder heeft dit zelf gedaan)
Ook heeft de verhuurder een proffesioneel tuindersbedrijf laten komen om de tuin te laten doen en daarbij heeft hij zelf ook nog 27 uur in de tuin moeten werken. Totaal kosten:"1800 euro. Dit terwijl ik zelf 3 dagen in de tuin heb zitten werken.
Verder staan er nog een aanal dingen op de lijst ( o.a: energie rekeningen)
Nu is mijn vraag of de verhuurder dit mag doen sinds dat er al een outcheck is geweest?

maandag 22 augustus 2016