Gedwongen verwijdering van tuinafscheiding door verhuurder

2 reacties

Onze verhuurder Lefier heeft ineens besloten dat alle hekjes om de binnentuinen van een 'engels' wooncomplex vervangen moeten worden.
De toegangsdeurtjes in de afscheding waren aan vervangng toe nadat er sinds de bouw begin jaren 90 niets meer aan gedaan was.
Om het tuintje (waar ik sinds 3 jaar woon) heeft er een mooie afscheiding kunnen groeien die mij genoeg privacy geeft om ongestoord in mijn tuin te kunnen verblijven. Mijn beide buren zijn net als ik blij met deze afscheiding en behoeven geen verandering.
Nu wil de verhuurder echter dat wij zelfstandig alle begroeing aan de afscheiding verwijderen zodat zij bij de oorspronkelijke hekjes kunnen om de latjes daarvan te vervangen. Als reden: ze willen dat alles er uniform uitziet.
Dat betekent, dat alle privacy van mijn tuin verdwijnt en mijn tuintje enkel nog is afgescheiden door een open hekwerk van 90 centimeter aan 3 kanten. Ik ben het hier niet mee eens.
Er is veel weerstand bij de bewoners van de 5 complexen die bij dit engelse project behoren.
We hebben enkele weken geleden een flyer in de brievenbus gekregen waarop stond dat ze alles gingen vervangen. Zonder inspraak van de huurders.
Mogen ze dit zomaar doen?
Ben ik verplicht om mee te werken?

woensdag 21 november 2018