Huisbaas wilt mijn huidige woning renoveren

1 reactie

Ik woon sinds 2014 in een fijne woning samen met mijn huisgenoot en wij hebben nooit problemen ondervonden in de woning (ook al is de woning redelijk oud). Vorige maand heeft mijn huisgenoot aangegeven dat zij gaat samenwonen met haar vriend, waardoor ik opzoek moet naar een nieuwe huisgenoot. Geen probleem! Maar ik wilde haar kamer overnemen, omdat deze groter is dan mijn huidige kamer. Dit heb ik ook met mijn huidige huisgenoot besproken en zij heeft dit gemeld bij onze huisbaas toen zij ook gelijk haar huur ging opzeggen.

De volgende dag werd ik gelijk gebeld door mijn huisbaas dat zij hoorde dat ik de andere kamer wil hebben en mijn huidige kamer ter beschikking wil stellen voor een nieuwe huisgenoot. Ze vertelde dat zij een leuke woning voor mij heeft en dat de kamer identiek is aan de kamer die ik wil. Dus ik vroeg aan haar: hoe ziet de kamer eruit? Heeft u foto's voor mij? Nee, want ze had de kamer nog nooit gezien, wat ik dus een beetje raar vond, maar oké. Omdat ze mij tijdens werk belde, voelde ik mij nogal overvallen en ik had haar ook laten weten dat ik helemaal geen tijd heb om te verhuizen naar een totaal andere woning. Maar ze forceerde het nogal, dus ik zei dat ze mij meer informatie moet geven over de andere woning.

Dit deed ze inderdaad, maar ik zag gelijk dat de kamer kleiner was en de ligging stond mij ook niet helemaal aan. Om toch maar een beetje moeite te doen en met een goed argument te komen dat ik niet wil verhuizen, ben ik gister langsgegaan bij de woning en het beviel mij absoluut niet. Precies zoals ik al zei, te klein en de ligging vind ik absoluut niet fijn.

Nou wil ik dit tegen haar zeggen, maar ik wil weten of zij het recht heeft om mij uit mijn huidige woning te zetten als ik niet akkoord ga met haar voorstel. Haar redenen om mij uit mijn huidige woning zijn: het appartement staat dan leeg, zij kunnen de woning renoveren en verhuren aan andere mensen.

Mag zij mij uit de huidige woning zetten als ik er niet akkoord mee ga? Of kan ik gewoon rustig weigeren, aangezien ik een contract heb bij hen voor onbepaalde tijd.

Alvast bedankt! En sorry voor de lange tekst. :)

dinsdag 7 november 2017