Mag de verhuurder mij verplichten om mijn koelkast weg te doen?

1 reactie

Ik heb een conflict gehad met mijn verhuurder over mijn koelkast, ik deelde mijn eigen koelkast inclusief vriezer met 2 andere meiden, we hebben ook nog extra koelkast die wat kleiner is en die wordt gebruikt door 1 meid. Ik heb een huisgenoot die telkens warme maaltijden in de vriezer instopt en ik heb vaker aangegeven dat ik niet leuk vind en dat de vriezer niet daarvoor is gemaakt. Na anderhalf jaar zitten te waarschuwen, heb ik vriendelijk gevraagd of diegene naar andere koelkast wil gaan, ze zijn niet mee eens omdat ze vinden dat ze dan te weinig ruimte hebben. Dus ze hebben de huurbaas geappt met de oplossing.

Mijn huurbaas haar oplossing is; mijn koelkast weghalen, heb maar 1 week de tijd daarvoor, krijg geen kans om uit te leggen wat de situatie is en waarom ik dat wil doen. Als ik niet weg haal, krijg ik problemen.

In de huurcontract staat niks over de koelkasten, het is mijn eigen eigendom dus de verhuurder heeft toch niks daarover te zeggen? Alleen wat er wel in de contract staat; als ik mijn verplichtingen niet nakom, word ik eruit gezet. Dus zit echt in de dillema.

De vragen zijn ; mag de verhuurder mij verplichten om mijn koelkast weg te doen terwijl het mijn eigendom is? (Staat in gemeenschappelijke ruimte, keuken)

Wat kan ik doen? Het gaat me niet lukken om binnen 1 week weg kunnen brengen. Moet ik aangetekende brief aanmaken? Wat zijn mijn rechten rondom de situatie? Ik kan mijn huisvesting verliezen door de koelkast

maandag 18 juni 2018