Mijn ex-huisgenoot verzoekt mij om mee te betalen in alle eindrekeningen

2 reacties

Mijn huidige huisgenoot, hoofdbewoonster, verhuist en ik blijf ik het pand wonen. Nu heeft zij haar (ons) energiecontract opgezegd en heeft de energiemaatschappij haar een eindnota gestuurd. Nu wil zij dat ik die kosten met haar deel.
Wat ik mij afvraag is; had zij deze rekening ook ontvangen als zij niet was verhuist of is dit een soort van boete die zij nu krijgt omdat ze het contract (variabel contract) opzegt?
Zij heeft overigens het contract per 5 maart laten stoppen waarop deze eindnota gebasseert is en zij woont officieel tot 19 maart in het pand. Ik heb hierdoor een energiecontract moeten afsluiten welke ingaat op 25 maart 2018. Ik ben zelf in de veronderstelling dat de kosten die gemaakt worden tussen 5 maart en 18 maart ook geincasseerd en gedeeld zullen moeten worden. Zij geeft echter aan dat haar energiemaatschappij de rekening gebasseert heeft tot eind maart, echter staat in de nota duidelijk 5 maart vermeld.

Daarnaast wil zij dat ik meebetaal in de kosten van de eindrekening van Vitens. Dit terwijl zij het contract dat op haar naam opzegt en ik mijzelf opnieuw moet aanmelden bij Vitens. Mijn huisgenoot schrijft:

''Ik heb vanochtend met Vitens gebeld. Helaas mag wettelijk gezien het contract niet aangepast worden. Dus er zit niets anders op dan zelf nog even een nieuw contract met hen af te sluiten. Ik kan vanaf vrijdag pas de afmelding bij hen maken vanwege de meterstanden. Zou jij vrijdag een foto van de watermeter aan mij door kunnen sturen?
We krijgen dus nu wel een eindafrekening, ook fijn want dan hoeft dat niet meer in de nabije toekomst''.

Zij geeft telkens aan 'wij krijgen dus een eindafrekening'. Echter lees ik op meerdere site's dat die eindafrekeningen enkel bij verhuizing of opzegging opgesteld worden en ik blijf dus in het pand wonen en ik ben daardoor hoofdbewoner geworden en sluit zelf opnieuw nieuwe contracten af waardoor het mij lijkt dat die eindafrekeningen niet voor mij bestemd zijn.

Kunt u mij hier duidelijkheid in verschaffen?

woensdag 14 maart 2018