Onterecht borg inhouden

3 reacties

Ik heb na 3 jaar mijn huur opgezegd, maar nu wil de verhuurder de borg inhouden op punten die volgens mij niet daartoe behoren:

- Een schimmelplek op de muur vanwege mijn vochtige huis, ze beweert dat ik niet geventileerd heb, maar dit heb ik wel gedaan.
- De vloerbedekking moet eruit en de muren behandeld uit voorzorgmaatregelen dat er misschien huisdierengeur gaat komen, terwijl er al 3 weken geen dieren meer in huis zitten en niemand iets ruikt. Ook ligt de vloerbedekking al minstens 10 jaar.
- Er zitten plamuurveegjes op de deur die er al op zaten toen ik erin trok, maar nu wil ze de kosten van de schilder en het opnieuw schilderen van de gehele deuren mij ten laste leggen. Ze beweren dat ik deze beschadigingen heb aangebracht, wat niet zo is. Er is geen opnamestaat gemaakt, in het contract staat dat "Het huis is in perfecte staat". Wie moet er nu bewijzen of deze vegen er al op zaten of niet?

Ik doe de huur ook nog deels zwart betalen en heb een betalingsbewijs bijgehouden. Daarbij kwamen ze soms ook zonder mijn toestemming mijn huis in als ik er niet was. (En dit was niet altijd voor de meterkast).

Hoe kan ik zorgen dat ik mijn borg terug krijg? Ik moet er 1 september al uit zijn.

dinsdag 30 augustus 2016