Opzegging huur

Opgelost!
13 reacties

Hallo allemaal,

Wij hebben een huis gekocht en de overdracht zou plaats vinden op 28 mei 2018.
Wij zitten op dit moment in een huurwoning met een huurcontract voor onbepaalde tijd, ook al moet je hier wel eerst een jaar zitten voor je je huur op kan zeggen. Inmiddels zitten wij hier meer dan een jaar.
Anyway wij hebben een aangetekende brief verstuurd naar onze verhuurder dat wij per deze datum (28 mei dus) onze huur op wouden zeggen. Dit werd geaccepteerd.
Maar nu kunnen de bewoners waarvan wij het huis hebben gekocht eerder vertrekken waardoor wij eerder onze intrek in ons nieuwe huis kunnen nemen. Dus ik heb mijn verhuurder opgebeld met de vraag of we onze huur 2 maanden van te voren op konden zeggen ipv 3. Dit was niet mogelijk volgens mijn verhuurder en hij gaf aan per 1 juni nieuwe huurders te hebben. Maar dit is toch niet mijn probleem lijkt me? We hebben een opzegtermijn van een maand en uiterlijk 3 maanden. Dus als wij nu een maand eerder de huur op willen zeggen moet dat toch geen probleem zijn of heb ik het nu verkeerd? Hij begon meteen te dreigen met een rechter tijdens ons telefoongesprek. Ik heb hem opnieuw een aangetekende brief gestuurd eind februari over de nieuwe datum dat wij willen vertrekken. Ik heb tot op heden nog niks vernomen van mijn verhuurder. Zijn zoon die neemt het over als hij niet thuis is en ik heb hem dit alles laten weten via de whatsapp en zei me dat ze er van op de hoogte zijn en zsm mij mailen. Heeft iemand hier er verstand van? Alvast allen bedankt :)

maandag 5 maart 2018