Verhuurder dreigt met uitzetting na mijn weigeren van: betaling van hoge energierekening en verandering van contract

1 reactie

Goededag Iedereen.
Ik ben een student, wonend op een kamer in Enschede, en zit nu in een naar conflict met mijn huisbaas. Hieronder is hoe dingen gegaan zijn:

1. De huisbaas kwam Donderdag de 11de aan met een rekening van gas en elektriciteit ver boven het verwachte, en vroeg ons (de huurders) daarvan een goot deel te betalen onder ons (huurders). Ook stelde hij een nieuw kontrakt voor iedereen voor (van incl. naar excl.) om een herhaaling te voorkomen. Over dit alles wou hij dat wij binnen de week beslissenden.
2. ik maakte bekent dat ik erover na moest denken
3. ik contacteerde hem dus Zaterdag ochtend, dat ik door een aantal redenen de shift van excl. naar incl. niet kon accepteren, en dat ik het oneens was met het betalen van de surplus energie rekening. (weigering van voorstel van nieuw huurcontract?). In combinatie met het wantrouwen dat ik tegenover hem voelde wegens ervaring van andere studenten met hem, signaleerde ik dus dat ik per 1 Juni zou vertrekken naar een andere kamer. Dit zou betekenen dat ik de borg zou kwijtraken, wat de extra energierekening meer dan genoeg zou dekken. Dit vondt ik meer dan regelijk.
4. Hij reageerde met een bedreiging van uitzetting en contractbreuk, en actie van zijn kant, zonder vonnis, en eiste de sleutels op voor 6pm dezelfde dag.
5. Kwam aan met een groep mensen, ik deed de deur op slot totdat een mediator erbij kwam (van een lokaal bedrijf die ik had gebruikt om de kamer te vinden.)
6. Herhaling van dreiging tot uitzetting, zei dat hij de volgende dag langs zou komen, met de politie als nodig, om mij eruit te zetten
7. Dag is aangekomen, en huisbaas zit hier rond te lopen in het huis (ik heb de kamer op slot)

Voor de info: ik heb tien maanden lang elke maand op tijd de huur betaalt en geen problemen veroorzaakt. Oorzaak van mijn wantrouwen is dat de twee studenten die rond dezelfde tijd in het huis kwamen, hun borg niet terug hebben gekregen, en een van die twee studenten heeft zelfs de laatste maand huur niet terug (de huisbaar vroeg hem een maand eerder weg te gaan als het kon, wegens een andere huurder die graag erin wou komen)

zondag 14 mei 2017