Verhuurder eist restantsom bij geen getekende overeenkomst / bevestiging / alg voorwaarden

7 reacties

Goedenavond,
Wij hebben in onze vakantie een Italiaans chalet gehuurd en de conversatie is gegaan via een chat van de verhuursite, echter wij moesten het aan te betalen bedrag overmaken rechtstreeks op haar rekening. (€100). Wij hebben bij het sluiten van de overeenkomst geen alg voorwaarden of een dergelijk contract getekend, wel 2x naar gevraagd om “dubbel verhuur” te
voorkomen, maar werd beantwoord met “is bevestigd, tot dan” .
Bij aankomst viel de accomondatie vies tegen en waren de foto’s aardig positief bijgekleurd in photoshop hadden wij het idee, wat ons besloten heeft de ochtend erop te vertrekken en mevrouw te mailen aangezien ze er niet was. Een week later mailde ze terug dat ze heeft gezien dat wij er niet meer waren en de restant van de huursom opeisen af €500,-.
Hier haar uitgelegd geen gehoor aan te geven ivm misleiding.
Nu krijgen we in fout Italiaans / half Oostenrijks een aangetekende brief van haar advocaat te betalen anders zal er een rechtsvervolging komen.

Nu is onze vraag aangezien ze nooit over de voorwaarden heeft gehad, geen contract is getekend en geen officiële boeking is bevestigd hoe wij in dit verhaal staan?
Kunnen zij dit bekrachtigen?

Dank voor jullie moeite

Mvg B

vrijdag 27 oktober 2017