Wie is er aansprakelijk voor de huurboiler?

0 reacties

Sinds 2015 zijn wij woonachtig geweest in een appartement, welke conform leegstandswet aan ons werd verhuurd.

Vanaf dat moment is de huur (inclusief gas- water en licht) door de leegstandsverhuurder bij ons geïncasseerd welke op haar beurt de woningbouw heeft betaald. Toch betaalden wij separaat een bedrag ad. € 11 per maand aan Eneco, er vanuit gaande dat dit normaal was.

Voordat ik mijn appartement per 7 augustus jongstleden zou verlaten heb ik aangegeven per dato niet meer aansprakelijk te zijn voor genoemde boiler. Eneco heeft aangegeven hier een aantekening van te zullen maken.

Tot mijn verbazing heb ik deze maand weer een afschrijving gekregen voor de huur van de volledige maand. Na weer contact te hebben gezocht gaf Eneco aan dat ik alsnog aansprakelijk zou zijn voor genoemde boiler totdat er een nieuwe huurder aangemeld zou worden.

Echter zal mijn appartement hoogstwaarschijnlijk niet meer verhuurd gaan worden wegens de planning om de flat te slopen. Als reactie hierop gaven zij aan dat de boiler door een monteur opgehaald dient te worden (met alle kosten van dien).

Onze situatie is reeds voorgelegd bij de leegstandsverhuurder en de woningbouw. Ik vrees een maandenlang welles-nietes spel terwijl de maandelijkse incasso wel door blijft lopen op onze rekening.

Kort en goed: wie is er aansprakelijk voor de boiler en de (nog te maken) kosten?

donderdag 14 september 2017