Woningbouwvereniging wilt geen extra stopcontact aansluiten zonder kosten

2 reacties

Ik heb sinds juni dit jaar een huurwoning in Rotterdam.
Bij aanvang van de sleutels kreeg ik te horen dat ik reparaties die nog uitgevoerd moesten worden aan de woning kon melden binnen 3 maanden.
Dit heb ik niet gedaan omdat er geen reparaties nodig waren, afgelopen maanden woonde ik nog niet in de nieuwe woning maar verbleef ik op een ander adres. Nu wil ik intrekken in de woning en kom ik tot de conclusie dat er geen elektrische aansluiting is voor een fornuis.
Ik heb toen contact opgenomen met de woningbouwvereniging en deze kwamen met het antwoord: Kosten voor een extra aansluiting zijn voor de huurder.

Dit verbaast mij zeer, aangezien het gaat om een aansluiting voor een fornuis (tegenwoordig zijn alle fornuizen voorzien van een elektrische oven).
Ik vraag niet om een extra aansluiting voor het aansluiten van een tv, pc of ander apparaat maar voor een fornuis waar je eten mee bereid.
Ik wil daarom graag weten of dit überhaupt kan dat de woningbouwvereniging kosten verhaalt op de huurder aangezien het niet gaat om een aansluiting voor een luxe product maar juist voor een apparaat die je nodig hebt voor je primaire behoeften.

maandag 19 november 2018