Achtertuin

2 reacties

In Utrecht hebben wij een leuke achtertuin - 11 meter tot het hek. Daarachter zit nog een groenstrook van 4 meter en dan een sloot, achter de sloot zit bedrijf X inmiddels gevestigd.

Wij zouden graag de groenstrook van 4 meter bij onze tuin willen betrekken, we moeten er echter eerst achter komen van wie de grond is. En daar heb ik hulp bij nodig!

Ik heb contact gezocht met bedrijf X, het is aannemelijk dat het van hen is. Bedrijf X zit ongeveer 5 jaar in dit pand en daarvoor zat bedrijf Y er en heel vroeger was er zelfs geen sloot. Bedrijf Y heeft er voor gezorgd dat er een sloot kwam als 'betere' afscheiding. Bedrijf Y heeft altijd de groenstrook aan onze zijde onderhouden, maar helaas doet bedrijf X dat niet. Naar aanleiding van bovenstaande ga ik er vanuit dat de grond die wij willen kopen van bedrijf X is omdat vroeger deze grond bij bedrijf Y hoorde.

Bedrijf X heb ik aangeschreven om de mogelijkheden te bespreken. Hij is er ingedoken en binnen een week had ik een reactie van bedrijf X dat ze het bij de nieuwe eigenaar hadden neergelegd. De contactgegevens krijg ik niet, ze willen liever rechtstreeks contact met mij opnemen hierover. Bedrijf X is een groot Nederlands bedrijf met meerdere vestigingen door het hele land door. Natuurlijk kan het zo zijn dat zij geen eigenaar zijn van de grond en alleen het gebouw huren, maar het kan ook een truc zijn om van mijn verzoek af te komen.

Hoe kan ik achterhalen van wie de grond daadwerkelijk is?

Het is gewoon een uitdaging om deze puzzel opgelost te krijgen en nog fijner als wij onze tuin verder uit kunnen bouwen :).

Alvast bedankt voor een reactie.

donderdag 15 september 2016