Ex woont in koopwoning maar betaald niets mee!

3 reacties

Mijn ex en ik zijn 3 jaar geleden uit elkaar gegaan. Zij is verhuist en is samen gaam wonen met nieuwe partner. Ik woonde in ons gezamelijke woning en betaalde complete vasten lasten vam de woning alleen. Ik ontving een verontrustend telefoontje van haar dat zijn werd mishandeld en ons dochter werd bedreigt met de dood. Ze vroeg mij of ze een tijdje in ons woning kon blijven (zodat ze veilig was en dat ik mijn dochter vaker kon zien). En of ik in deze tijd naar mijn ouders kon gaan. Dit vond ik prima, allemaal in belang van mijn dochter. We hadden afgesproken dat dit voor 6 maanden zou zijn, zij de zou tekenen zodat de woning alleen van mij zou zijn en ze vervolgens een eigen woning kon zoeken.

Dit is nu al een jaar aan de gang. Ze doet geen moeite om een andere woning te zoeken en wilt de woning nu niet meer verlaten. Het probleem alleen is dat zij sinds dag 1 geen cent betaald. Geem hypotheeklasten noch geen andere kosten zoals verzekeringen en gas en water. Ik wilde gas en water eraf gooien het punt alleen is, mijn dochter woont daar en mijn ex gebruikt haar als troef, wat erg frustrerend is. Ook zeggen meerdere mensen tegen mij stop met betalen, het probleem dan is dat ik eem bkr registratie krijg en het huis op de veiling wordt gezet waardoor ik zeker met een schuld achter blijf. Het huis is afgelopen week getaxeerd met een overwaarde van +/- €25.000,-
Het enige wat mijn exvrouw wilt is haar deel van het geld. Want zoals zij zegt, ze wilt winst maken (en dat zonder 1 cent erin te hebben gestopt.
Het loopt nu al 8 maanden via ons advocaten en die proberen te onderhandelen, dit gaat alleen erg moeizaam. Er zal binnenkort een kort geding aangevraagd worden.

Nu is mijn vraag: Ik weet dat het wettelijk bepaald is dat zij recht heeft op de helf van de overwaarde. Maar zou ik tijdens het kort geding kunnem eisen om de helft van alle vasten lasten van de afgelopen periode (in elk geval sinds ze daar woont)? aangezien het ook wettelijk bepaald is dat zij de helft hoort te betalen.

donderdag 17 augustus 2017