Lekkage

2 reacties

Tijdens bezichtiging voor de aankoop van ons nieuwe huis geconstateerd dat het dakraam lek is en daardoor een flinke rotte plek heeft.
Afgesproken, ook in het voorlopig koopcontract, dat verkoper "zorg draagt voor de reparatie van het dakraam i.v.m. de lekkage die er is geweest" (volgens het artikel in koopcontract). De titel van dit artikel is overigens "vervangen dakraam".

Er is aan de buitenkant wat aangepast om lekkage te verhelpen, maar tijdens de eindinspectie bleek dat de rotte plek nog aanwezig was. Afgesproken (ondertekend op inspectierapport) dat dit nog op kosten van verkoper "hersteld" zou worden.

Hun schilder is langsgeweest maar die zegt dat dit niet te repareren is, omdat er aan de buitenkant zo'n groot gat zit dat het vocht en de rot van buitenaf naar binnen komt en elk herstel aan de rotte plek snel weer ongedaan zou maken. Er moet dus een nieuw raam in.

- Heeft de verkoper aan de plicht voldaan om het raam te repareren als het zowel binnen als buiten niet goed is? En is de lekkage officieel verholpen als er nog steeds vocht naar binnen komt?

- Is de verkoper verantwoordelijk voor de aanschaf van een nieuw raam, of hoe zou de verdeling daarin moeten zijn?

woensdag 15 november 2017