Lekkage dakgoot

1 reactie

Beste allen,

Ik en mijn vriendin wonen nu sinds kort in mijn nieuwe koopwoning.
Helaas kwamen we gelijk bij de eerste regenbui erachter dat er een plasje water op de vensterbank van een van de slaapkamers lag.
Ook kwamen we erachter dat er vanuit de dakgoot druppels naar beneden vielen, o.a. op de rolluikkap wat heel goed te horen is.
Tevens is na een regenbui de voorgevel op diverse plekken behoorlijk nat.

Nu heb ik allereerst de goot schoongemaakt om te zien om het probleem verholpen is, maar helaas.
Vanmorgen is er een specialist langsgekomen en heeft aangegeven dat de goot aan het einde van zijn leven is en dat er in de tussentijd al een keer een 'oplapmethode' is doorgevoerd. Dit lijkt echter, op zijn zachts gezegd, niet door een professional gedaan te zijn.
De monteur raadde aan om de gehele dakgoot te laten vervangen.

Ik heb direct, nadat ik erachter gekomen ben dat de dakgoot lekte, een aangetekende brief naar de verkoper gestuurd en aangegeven dat ik de eventuele reparatiekosten op hem zou willen verhalen i.v.m. verborgen gebrek.
De verkoper heeft ook aangegeven op het koopcontract dat de dakgoot in orde was. Nadat ik hem op de hoogte bracht van het probleem, gaf hij echter vrijwel gelijk aan dat hij, in de periode dat hij in het huis woonde, niet van het probleem afwist.
Buiten het feit dat ik hier mijn twijfels bij heb, vertelde de buurman mij dit weekend dat hij destijds enkele keren heeft aangegeven dat zijn voorgevel nat is op diverse plekken en dat dit aanwijzing zou kunnen zijn voor een lekke dakgoot.

De verkoper stelt nu voor om de kosten voor de reparatie te delen. Echter heb ik nog steeds het 'gevoel' dat ik de kosten in geheel op de verkoper zou kunnen verhalen. Sta ik in mijn recht? Nu is het een wellus, nietus spelletje aan het worden.

Ter info; ik heb geen rechtsbijstandverzekering.

Alvast bedankt!

dinsdag 2 mei 2017