Misleiding bij koop woning

3 reacties

Ik heb vorig jaar een woning gekocht. De makelaar had mij meerdere documenten over de woning opgestuurd, waaronder een Meerjarenonderhoudsplan dat in 2010 was geschreven door een bouwadviesbedrijf, in opdracht van de VvE. Daarin stond voor het jaar 2012 de vervanging van het dak begroot. Tijdens de bouwtechnische keuring heb ik mij samen met de inspecteur hierdoor laten informeren. Wij gingen er van uit dat het dak in 2012 was vervangen. De makelaar was hierbij aanwezig en heeft ons niet tegengesproken.

Nu kwam ik er vorige week tijdens de VvE-vergadering achter dat alle plannen uit het Meerjarenonderhousplan helemaal niet zijn gerealiseerd. Het dak is meer dan 30 jaar oud, in plaats van 5 jaar oud. Dat betekent dat het nodig moet worden vervangen, wat meer dan 10.000 euro zal kosten.

Kan ik deze kosten (d.w.z. het deel dat voor mijn rekening zal komen) verhalen op de verkopende partij, omdat het Meerjarenonderhoudsplan misleidende informatie gaf? Of ligt het risico bij mij op basis van mijn onderzoeksplicht? We zijn tijdens de bouwtechnische keuring niet het dak op geweest. De verkopende partij heeft mij niet erop geattendeerd dat de plannen die begroot stonden in het document nooit zijn gerealiseerd.

Groet, Tim

zaterdag 24 juni 2017