Recht van overpad

2 reacties

Goede dag,
Jaja.. alweer een vraag mbt het recht van overpad. Ik vind het nog steeds moeilijk een passend antwoord te vinden voor mijn vraag dus vandaar dat ik deze hier plaats.
Ik zal de situatie even schetsen: Het gaat in mijn geval om een nieuwbouw huis. Achter onze woning grenst een overpad.
Enkel alleen wij en de buren (1 huurwoning) mogen gebruik maken van dit pad. Als de buren naar hun achtertuin willen gaan dan hoeven ze alleen maar rechtdoor te lopen en met fietsen ed hoeven ze geen bochten te maken. Het einde grenst dan ook aan de zijkant van het achterste gedeelte van hun tuin.
Nu willen wij graag het achterpad versmallen om iets meer tuin te krijgen. Het achterpad hoort bij onze kavel.
Nu zegt alleen de ontwikkelaar dat dit versmallen niet kan/mag. Het pad moet even breed zijn zoals aangegeven (1.66M). Er staat echter niks in het bouwbesluit over het achterpad hoe groot deze dient te zijn. De gemeente kan ons ook geen duidelijke documentatria toesturen of wij het recht hebben om dit wel of niet te mogen versmallen en evt hoe breed. Ze praten hier een beetje omheen en verwijzen ons ook weer door naar de ontwikkelaar.
Ik denk dus: .. Wij hebben zelf het recht om het achterpad te versmallen. Maar.... dit moet een minimale breedte hebben van ...meter volgens de gemeente. De ontwikkelaar kan vinden dat het niet past in het plaatje maar wij hebben die rechten omdat het onze kavel/grond is.
Graag jullie mening? Zit ik er naast of heb ik wel degelijk gelijk?

dinsdag 19 juni 2018