Recht van weg zonder weg

0 reacties

Wij hebben vorig jaar een perceel met woning gekocht. Dit perceel is in 3 stukken gesplitst door de vorige eigenaar. 1 deel hebben wij gekocht. Op dit deel staat een trafohuisje. Hiervoor is een akte van opstal met daarin recht van weg over de 2 meter brede kabelstrook richting openbare weg. De afstand lengte 30 meter werd hierin apart genoemd. Deze kabelstrook is een grasstrook en loopt niet door tot de openbare weg want er zit een sloot tussen.

Voorheen toen het 1 perceel was maakte het nutsbedrijf gebruik van een weg die toen op het terrein was. Deze weg was verhard en liep helemaal rondom het perceel. Bij ons erin en op perceel nummer 3 er weer uit.

In ons koopcontract staat dat deze weg afgebroken zou worden, hetgeen ook gebeurd is.

Het nutsbedrijf sommeert ons nu het trafo huisje weer toegankelijk te maken om ten minste een vrachtwagen bij het trafo huisje te laten komen. Zij doelen daarbij op herstel van de weg die zij altijd gebruikten. Deze weg maakt geen deel uit van de akte van opstal.

Zij hebben dus recht van weg, waar geen weg is. Zie ik het goed dat zij nu zelf toegang moeten gaan regelen tot ons perceel, dus een dam over het perceel en zorgen dat zij kunnen rijden over een max. 2 meter weg, die zij zelf zullen moeten verharden?

vrijdag 2 februari 2018