Stuk grond blijkt niet bij verkoop op mijn naam gekomen te zijn.

Opgelost!
4 reacties

Redelijk complex verhaal om uit te leggen. Ik bewoon een woning die ik gekocht heb van een woningstichting. Dit is een hoekwoning. Omdat ik wil verhuizen en wil weten wat de woning ongeveer op gaat brengen heb ik een onafhankelijke taxateur om een taxatie gevraagd. Ik heb deze taxateur expliciet gevraag ook de zij tuin naast mijn huis mee te nemen omdat ik daar mijn auto kan parkeren en een parkeerplaats in onze buurt een schaars goed is. Dat heeft hij gedaan alleen leidde dit tot een vervelende verrassing. Dit stuk van de grond blijkt kadastraal apart vernoemd te staan (vermoedelijk uit het verleden want voor de nieuwbouw stond daar ook een woning en liep de straat verder) en dit aparte stuk staat op naam van de vorige bewoner van mijn huis.
Dit is overduidelijk een fout. Want zou het op de woningstichting staan zou het nog 'moedwillig' zo zijn. Op naam van de oude bewoners, die er eerst als huurder gewoond hebben en daarna een paar jaar als koper is echt een (administratieve) fout, alleen wat ik nu moet om het in orde te krijgen weet ik even niet. Het gaat alles bij elkaar om 66m2 en een waarde van ongeveer 10000 euro.
De vraag is nu - wat heb ik indertijd gekocht? Ik ben van mening alles want het hoort bij de tuin en er stond een hek. Ik heb het inmiddels laten opknappen en een ander hek laten neerzetten. Ik weet niet of ik me nu eerst juridisch moet laten adviseren of de stichting moet informeren/navragen (zijn daar sowieso heel traag en heel heel moeilijk om mensen te spreken te krijgen met een beetje verstand van zaken om meerdere vlakken (sorry voor wie zich aangesproken voelt maar het is echt zo..)).
Kan iemand me suggesties geven??
Alvast bedankt,

Natalie

donderdag 18 januari 2018