Woning opgeleverd met enorme hoeveelheid grond

5 reacties

Vorige week woensdag hebben wij de oplevering van onze nieuw bouwwoning gehad.

Onze kavel is opgeleverd met een enorme hoeveelheid grond in de achtertuin. Naar schatting ligt er 900 m3 grond, verdeeld over alle 6 kavels. De aannemer heeft de hoeveelheid grond op dit moment als een soort talud/geluidswal in onze achtertuinen geplaatst.

In de informatie over de woning staat het volgende weggeschreven: “de tuinen worden afgewerkt met de reeds aanwezige grond en tot aan de erfgrens geëgaliseerd opgeleverd. Aangezien het deels opgebrachte grond is, dient de koper er rekening mee te houden dat de grond nog kan inklinken. Er wordt geen grond aan of afgevoerd.”

De bouwkundige van Vereniging Eigen Huis gaf bij de aannemer aan dat dit geen stijl van opleveren is. Maar de afgevaardigde van de aannemer gaf aan dat wij het maar met ons contactpersoon moesten bespreken. Met ons contactpersoon is hier echter niet over te praten. Zij geeft aan dat de grond nooit van de aannemer is geweest. Wij hebben de grond via de notaris op naam gekregen en daarna zijn zij met de bouw begonnen.

Op de vraag of de grond geëgaliseerd wordt krijgen wij als antwoord dat dit niet kan, omdat de grond dan te hoog komt en wij de deuren niet meer kunnen openen.

Alle kosten voor het laten afvoeren van de grond worden dus in onze schoenen geschoven. Wij vinden dit erg makkelijk van de aannemer.

Ik ben benieuwd wat onze rechten hierin zijn?

woensdag 11 juli 2018