Buiten gebruik stellen van lift in de gezamenlijke ruimte

6 reacties

De lift in ons complex is al enige weken defect ( vanaf 1e week januari 2017). Na een verzoek tot reparatie kregen wij als antwoord dat de reparatie kosten (€ 300,00) boven het mandaat (€ 5000,00 per jaar) uit zouden komen en de lift tot na de algemene ledenvergadering op 9 maart 2017 niet gemaakt zal worden. Ook vertelde de nieuwe bestuurder dat hij de lift permanent wilt uitschakelen om kosten te besparen op de vve kosten.

Wij zijn het met het laatste voorstel absoluut niet eens en wel om de volgende reden:
Wij gebruiken deze lift dagelijks zoals meerdere bewoners/bezoekers in ons complex. Ook ontvang ik regelmatig bezoek van rolstoel gebonden personen.
Ons complex telt 12 woningen en de bestuurder zei dat als 2/3 van de stemmen op de alv tegen het behoudt van de lift stemmen deze definitief onklaar gemaakt zal worden. Dit houdt dus in dat mijn bezoek in rolstoel (ouders in mijn geval) ons nooit meer zouden kunnen bezoeken.

Mijn vraag is: Kunnen zij de lift na het juiste aantal stemmen voorgoed sluiten (een gehandicapt persoon zou dus nooit meer toegelaten kunnen worden op onze galerij)?
Is er iets wat wij hiertegen kunnen doen?

maandag 6 februari 2017