Handzender voor de algemene garagedeur onder het appartementencomplex

3 reacties

Goedendag,

Sinds kort ben ik de nieuwe eigenaar van een appartement met een garagebox onder het appartementencomplex. In de garagebox is plaats voor één auto. Om de auto in de garagebox te krijgen is er eerst een algemene garagedeur waar doorheen gereden moet worden en vanuit daar kan de auto in een eigen garagebox geplaatst worden.

De algemene garagedeur gaat elektrisch open door middel van een handzender. De vorige bewoner heeft mij de handzender overhandigt, maar daarbij wel gezegd dat die niet werkt. En dat die al sinds februari gevraagd heeft bij de VVE voor een nieuwe handzender omdat die het appartement en garagebox netjes wou achterlaten. Daarvan heb ik ook de mails gezien die de vorige eigenaar met de voorzitter van de VVE had. De VVE voorzitter zegt meerdere keren dat het regelen van een nieuwe handzender voor de algemene garagedeur echter niet meer mogelijk is omdat ze aan het kijken zijn om mogelijk over te schakelen op een nieuw systeem. Maar wanneer dat is is nog niet duidelijk.

Ik zelf heb de woning/garagebox in april overgenomen.
Daarbij heb ik ook gevraagd of de VVE voorzitter een nieuwe handzender of überhaupt iets kan regelen waardoor ik met mijn auto mijn garagebox kan bereiken. Daarbij krijg ik het antwoord van de VVE voorzitter dat die daar niet op kan antwoorden en dat de vorige bewoner dit had moeten regelen, hij heeft voorlopig nog geen oplossing laat die weten.

Naar mijn weten als iets niet werkt in gezamenlijke ruimtes in het appartementencomplex moet je daarvoor een melding maken bij de VVE ( zoals bijvoorbeeld een kapotte lift ). Ik betaal hier wel maandelijks VVE voor.

Zelf heb ik ook nog bedrijven gebeld die over de algemene garagedeur en handzenders gaan. Maar die zeggen dat ze niet zomaar een handzender mogen leveren. Die opdracht moet vanuit de VVE naar het bedrijf gestuurd worden.

Ik vraag me dus af hoe dit nou verder moet. Ik wil namelijk graag mijn auto plaatsen in mijn garagebox. Ik hoor graag of iemand mij kan helpen of een tip heeft.

Alvast bedankt voor de moeite :)

maandag 7 mei 2018