VVE wil ondanks bezwaren van leden over het aanzicht individueel kunststof kozijnen plaatsen.

1 reactie

Ik woon inmiddels bijna 20 jaar in een appartementencomplex van 8 appartementen. Tot vorig jaar waren er geen conflicten in de vve betreffende het onderhoud. Toen kwam in ene het voorstel om onze mooie hardhouten kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen. Dit voorstel is door een aantal bewoners bekokstoofd. Daarover zijn felle discussies ontstaan omdat 3 appartement eigenaren het een kapitaalvernietiging vonden. Het voorstel is toen van tafel gehaald.
Tot mijn grote ontzetting hebben de voorzitter en vier van de voorstanders het hier niet bij laten zitten, en willen door middel van 2/3 meerderheid afdwingen dat zij individueel kunsstof kozijnen kunnen laten plaatsen. Met als gevolg dat de mogelijkheid bestaat dat het aanzicht van het gebouw wezenlijk veranderd.
Nu is er hier vanavond een stemming over geweest, die niet van te voren was aangekondigd. Een medebewoner heeft daarbij via de mail aangegeven dat hij zich met de individuele plaatsing kan vinden. Hij heeft in deze mail niet aangegeven dat Hiermee komt de besluitvorming op een meerderheid. Mijn vragen in deze zijn het volgende:
1) Is deze besluitvorming rechtsgeldig
2) Zo ja welke acties kan ik ondernemen om de besluitvorming teniet te laten doen.
3) Daar ik het vertrouwen in het bestuur volledig kwijt ben, wil ik het beheer (administratief en technisch) laten uitbesteden aan een organisatie die daarin gespeciliaseerd is. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

woensdag 1 februari 2017