Andermans zaak op naam zetten

1 reactie

Goede dag,

Ik ben sinds paar dagen er achter gekomen dat mijn zus andermans zaak op haar naam heeft gezet. Ik heb geprobeerd om haar van te overtuigen dat dit geen goede beslissing is geweest en dat ze z.s.m. dit ongedaan moet gaan maken maar ze zegt dat zij deze mevrouw heel lang kent en ze wilde enkel haar helpen. Ik zal in het kort de situatie uitleggen:

Mevrouw (X) had al paar jaar een succesvolle schoonheidssalon in Rotterdam. Ongeveer 1.5 jaar terug is door een van haar werknemers een rechtszaak aangespannen omdat deze 2 maanden geen loon had gekregen. Volgens mevrouw (X) heeft deze werknemer ervoor gezorgd dat zijn failliet is verklaard door de rechtbank.

Dezelfde werknemer heeft de zaak overgenomen en had in het eerste instantie haar beloofd dat mevrouw (x) bij haar mag door blijven werken. Later is dat ingetrokken en mevrouw (x) had dus geen werk. Omdat zij een faillissement op haar naam heeft staan mag ze gedurende (3 a5 jaar?) geen eigen zaak hebben.

Via de gemeente is er een proef gaande met aantal winkelpanden die gedurende 6 maanden tegen zeer lage huurprijs aan ondernemers met een goede concept verhuurd worden. Aan het eind van deze periode komen de partijen bijeen en wordt verdere afspraken gedaan. Mevrouw (X) had dus iemand nodig om het bedrijf op naam te zetten en het is helaas mijn zus geworden.

Ik heb van de week een brief van de belastingdienst gezien, gericht aan mijn zus dat zij haar kwartaal aangifte moet doen. Ze heeft de brief netjes aan de boekhouder van mevrouw (X) gegeven. Haar boekhouder heeft mijn zus eerder al verzekerd dat mijn zus in geen enkele problemen zou komen.

Ik geloof het niet zo goed allemaal. Ik weet niks van ondernemen en mijn zus ook niet. Zij heeft alleen met geode bedoeling deze mevrouw geholpen maar ik vertrouw niet zo.

Zou u mij a.u.b. advies willen advies geven wat ons te wachten staat? Is mijn zus überhaupt legaal bezig of begaat een strafbare feit? Indien ja, wat moet zij doen om niet in problemen te komen.

Vriendelijke groeten,

Lili Zaden

zaterdag 4 januari 2014