Bewindvoering

4 reacties

Ik zit al 2 jaar in de middelijke schuldtraject bij een bewindvoeringsbureau te Emmen, nu ben ik vorig jaar november gaan samen wonen met mijn partner en sinds dien loopt alles mis, de huur werd niet betaald mijn vriend heeft allemaal schulden erbij gekregen plus dat ik mijn sanering gewoon doorloopt maken ze op mijn naam ook weer schulden. Dit jaar hebben wij een brief van de rechtbank gekregen dat het bewindvoeringsbureau wordt geschorst ivm verdenking van verduistering van geld. Na onderszoek zijn zij ontslagen als bewindvoerder en ben ik toegewezen tot een tijdelijke nieuwe bewindvoerder.

Nu blijkt gewoon dat alle medewerkers van de oude bewindvoerder mee zijn gegaan naar de nieuwe en onze brokstukken alleen maar erger worden. Wij hebben om deze reden de organisatie Zienn inschakeld om ons te helpen want wij staan met de rug tegen de muur. Inmiddels zelf wel aangemeld bij een andere bewindvoerder maar wij zitten nog wel met de brokstukken die onze vorige bewindvoerder gemaakt heeft dit jaar maar geen schuld bekennnen.

Kunnen we hier iets mee of eventueel de bewindvoerder aansprakelijk stellen om toch de schulden die dit jaar zijn gemaakt door hun kwijt te schelden of eventueel in mindering worden gebracht. Ik betaal elke maand 103 euro aan het bewind maar sinds het laatste half jaar ben ik hun dingen allemaal aan het regelen, in gesprek met schuldeisers, kwijtscheldingen, aanvragen bijzondere bijstand, aanvraag aanvullende bijstand, toeslag op ww uitkering enz...

woensdag 26 november 2014