Deurwaarder op verkeerd adres

1 reactie

Kan iemand ons adviseren wat we nu moeten doen?

Mijn vriend heeft vorig jaar mei (2012) zijn huis verkocht, hierna is hij vervolgens bij zijn verzekeraar geweest om zijn lopende verzekeringen stop te zetten en zijn adres te wijzigen (sinds die tijd staat hij officieel ingeschreven bij mij). Nu blijkt dat de verzekeraar maar een deel van de lopende verzekeringen heeft stopgezet en de adreswijziging niet heeft doorgevoerd!

Afgelopen februari blijkt er een brief van de verzekeraar bezorgd te zijn op het oude adres dat de verzekeringen toch stopgezet zijn vanwege wanbetaling! Of wij even het openstaande bedrag van ca 80 euro wilden betalen....die brief hebben wij dus nooit ontvangen... Vervolgens zijn in april en mei op het oude adres door een incassobureau brieven gestuurd met het verzoek om te betalen nu natuurlijk met extra kosten á 130 euro....deze brieven dus ook niet ontvangen vanwege het verkeerde adres! Dus ook de openstaande rekening niet betaald....hierdoor is er vervolgens een dagvaarding gekomen in augustus (weer op het oude adres!) halverwege september zou de zaak voorkomen bij de kantonrechter. Ook deze brief hebben we dus niet ontvangen. Waarop mijn vriend dus 'verstek' heeft laten gaan bij de hoorzitting en de verzekeraar dus in het gelijk is gesteld. Hierdoor moeten alle kosten door mijn vriend betaald worden á 472 euro! Deze laatste brief is de eerste die wij op ons eigen adres hebben gekregen! Je kunt dus nagaan dat we ons een ongeluk geschrokken zijn!

Want als we ook maar iets eerder hadden geweten dat de afhandeling van het stopzetten van de verzekeringen niet goed was gegaan dan hadden we dit natuurlijk opgelost. En daarbij kan ik me heel slecht voorstellen dat de deurwaarder in augustus niet wist dat mijn vriend verhuist was en nu in oktober ineens wel? Het is eigenlijk toch te zot voor woorden dat wij nu met deze kosten zitten.

Wat kunnen we hier nu nog aan doen?

vrijdag 18 oktober 2013