Huurschuld door mijn ex-partner

2 reacties

Ik hoop dat iemand mij kan helpen met het volgend probleem.

In 2012 heb ik besloten om samen met mijn toenmalig vriendje een appartement te huren in zijn woonplaats. Echter na 2maanden heb ik besloten om daar niet meer te wonen, omdat ik door deze man mishandeld en vernederd werd. Hij had mij beloofd om te veranderen, maar dat deed hij niet.
Omdat ik had meebetaald aan de inboedel hebben we afgesproken dat het inboedel in het huis mocht blijven en dat ik bij mijn ouders zou gaan wonen zonder mij uit het appartement uit te schrijven. Hij kreeg huursubsidie en zou de huur betalen en ik zou ondertussen blijven reageren op andere woningen. Ik had destijds ook meteen de sleutel ingeleverd en kwam daar nooit meer. Ik mocht van hem ook niet de sleutel van de brievenbus houden om mijn post op te halen. Hij heeft mij daarna vaak gedreigd en geprobeerd om mij weer naar zich toe te trekken maar ik wilde niet meer.

5 maanden geleden kregen mijn ouders een brief thuis met de mededeling dat ze naar mij opzoek zijn omdat ik in geen enkele gemeente ingeschreven sta. Ik heb mij toen meteen bij mijn ouders ingeschreven. Daarna ben ik voor drie maanden in het buitenland geweest, voor een project. Toen ik terugkwam vanuit het buitenland kreeg ik te horen dat ik brieven heb gekregen van een deurwaarder over een schuld die open stond bij de woningcoöperatie waar mijn toenmalig vriendje huurde. Deze bedroeg bijna 7000 euro.
Ondertussen hadden ze ookal beslag gelegd op mijn inkomen en is mijn vakantiegeld volledig naar deze deurwaarder gegaan. Omdat het bedrijf waar ik werk bezuinigd werk ik nu heel weinig waardoor er geen beslag meer is gelegd op mijn inkomen.
Wel dreigt de deurwaarder beslag te leggen op roerende zaken. Ik bezit totaal niets ik woon nog steeds bij mijn ouders in en alles wat hier staat is van hun.
Nu kan ik aantonen dat ik niet in het appartement woonde door getuigen op te vragen en mijn reisgedrag opvragen waarin te zien is dat ik niet van het desbetreffend adres opstapte wanneer ik naar mijn werk ging.
Volgens de woningcoöperatie moet ik dit met de deurwaarder bespreken en als ik kan aantonen dat ik daar niet woonde en niet van de woning heb genoten, dit waarschijnlijk wel als bewijs kan worden meegenomen. De deurwaarder zegt dat dat niets uitmaakt omdat ik verantwoordelijk blijf voor de hele schuld (omdat ze hem niet kunnen opsporen).

Ik heb mijn toenmalige partner gebeld en gevraagd of hij wilde verklaren dat ik daar niet woonde en dat de schuld door hem is veroorzaakt. Hij heeft toen ingestemd. Na een paar dagen heb ik weer contact met hem opgenomen om te vragen of hij alles al had geregeld, waarop hij antwoordde "ik heb het druk, ik ben bezig met het opzetten van een zaakje en ik sta nu in België ingeschreven, dus regel je eigen problemen zelf maar" met een mond vol tanden heb ik nog geprobeerd hem te overtuigen om mij te helpen maar tevergeefs.

Ik werk nu heel weinig. Verdien bijna niets. Woon bij mijn ouders en moet een schuld betalen die ik niet zelf heb veroorzaakt.
Kan iemand mij vertellen wat ik nu moet of kan doen om hiervan verlost te worden?

Ik sta met mijn handen in mijn haren en weet niet welke kant ik op moet..

woensdag 6 augustus 2014