Ik heb afgezien van de erfenis van mijn moeder, maar wel een en/of rekening met haar en die staat nu in de min

0 reacties

Hallo,

Ik heb een probleem, ik heb nog een en/of rekening met mijn overleden moeder, deze rekening is toen zij ziek is naar en/of verandert zodat ik haar financiën bij ziekte kon regelen.
Ik heb nooit eigen rekeningen betaald en nooit op eigen initiatief met het geld gehandeld, altijd in samenspraak met mijn moeder.
Op de rekening staat alleen geld van mijn moeder en worden alleen rekeningen van mijn moeder betaald. (dat heeft de bank ook duidelijk in de overeenkomst gezet dat het vermogen van mijn moeder is en mijn moeder was hoofdrekeninghouder).
Na overlijden heb ik nooit naar de rekening gekeken, ik heb nooit een pinpas gehad en kan niet bij het internetbankieren. POst wordt naar mijn moeders adres gestuurd, maar als afziend erven mag ik post geadresseerd aan haar niet openen.

Ik heb afgezien van de erfenis omdat er schulden kunnen ontstaan die ik niet kan dragen.

Nu heb ik natuurlijk niets met die rekening kunnen doen, aangezien ik afziend erven ben, ik mag geen dingen opzeggen etc, nu is de rekening in het rood gekomen en wil de bank dat ik de schulden van mijn moeder ga betalen (ze hebben ondertussen wel de rekening volledig geblokkeerd).
Het probleem is dat als ik dit ga betalen ben ik bang dat het gezien wordt in financieel handelen in zaken van mijn moeder en ik me dus als erven gedraag.
Aan de andere kant dreigt de bank mij met deurwaarders en die kan ik me ook niet veroorloven.

De bank adviseert mij het debet in te lossen en de rekening te sluiten, op het internet lees ik dat dit alleen door erven gedaan kan worden, dus dan zou ik weer als erven gezien kunnen worden.

Eigenlijk wil ik gewoon eenzijdig van de rekening gehaald worden en niets meer te maken hebben met zaken rond om mijn moeder.
Ik bedoel ik hield zielsveel van mijn moeder maar hier wil ik niets mee te maken hebben.

mvg Jessica

woensdag 14 mei 2014