Laatste aanmaning incassobureau, hoewel schulden al zijn afbetaald

0 reacties

Een aantal maanden geleden heb ik een website gemaakt voor 4 euro per maand. Dat zou worden afgeschreven via een automatisch incasso. Ik heb de website vervolgens nooit gebruikt en heb hem deze maand opgezegd. Ineens kreeg ik afgelopen maand een brief van een incassobureau, omdat ik op dat moment voor een aantal weken niet thuis was, heb ik die brief te laat gezien waardoor de brief met "laatste aanmaning" ook al in de brievenbus lag, ik geloof 12 dagen na de eerste brief.
Ik vind dat ik door het bedrijf van de website niet goed op de hoogte gesteld van nog openstaande rekeningen. het gaat om een bedrag van 4 euro voor 5 maanden = 20 euro. Ze hebben mij blijkbaar, ben ik nu achter gekomen e-mails verstuurd, naar mijn e-mail adres die speciaal was aangemaakt voor mijn website, maar gezien ik die niet hebt gebruikt heb ik dat niet gelezen. Ze beschikken over mijn huisadres en telefoon nummer ben heb niet een keer een brief of telefoontje ontvangen met de vraag te betalen.
Gezien het zou gaan om een automatisch incasso, die blijkbaar nooit is doorgevoerd, had ik nooit het idee dat er nog betalingen open stonden.
Ik heb nu de 20,- euro overgemaakt maar word verzorgd de overige kosten inmiddels bijna 200 euro,- (extra administratiekosten van het bedrijf + incasso) Ook te betalen. Uiteraard vind ik niet dat de nog openstaande betalingen mijn schuld zijn en vind ik dat het bedrijf mij beter had moeten inlichten over nog onbetaalde rekeningen.
Heb ik gelijk? Of moet ik de overige kosten ook betalen.

vrijdag 12 oktober 2012