Vonnis

1 reactie

Hallo,

Mijn vraag betreft het volgende, wil iemand hier zijn gedachten eens overlaten gaan.

Ik had een rechtszaak aangespannen tegen een parkbeheerder doordat ik abnormale meterstanden voor elektra had. We kwamen erachter via Verispect dat beheerder gebruikte maakte van ongeijkte meters uit 1967 en moest in een eerder zaak van de rechter de meter vervangen voor een geijkte wat gedaan is door de Kema. Kema houd 6 maanden deze meter onder controle. De rechter gaf ons mondeling in overweging nu een nieuwe zaak te starten tegen meneer om het teveel betaalde terug te vorderen. Toen de rechter uitspraak had gedaan stond ik op het punt te vertrekken op vakantie en heb een bedrag overgemaakt naar beheerder van € 500,00 terwijl het bedrag wat ik diende te betalen een stuk lager lag. Bij terugkomst had ik het vonnis zodoende kwam ik erachter dat het bedrag lager was. Het teveel betaalde heeft meneer niet terug betaald.

Wij betalen aan de beheerder de energiekosten.

Ik ben samen met nog een bewoner een nieuwe zaak begonnen. Maar nu kregen we helaas een rechter die zeer partijdig was in het voordeel van meneer. helaas had 1 van de andere bewoners in een zaak die hun apart waren gestart tegen parkbeheer dezelfde rechter een ook hun hadden een vreemd gevoel bij hun zaak maar ze kregen wel de teveel betaalde energiekosten terug. Bij mij ging de rechter volledig voorbij aan het vonnis, mijn betalingen, mijn advocaat kreeg in een getuige verhoor niet eens de kans vragen te stellen dat deed de rechter zelf maar niet de vragen die belangrijk waren waaronder dus het verschil in kWh in de periode dat Kema controle deed maar een verbruik in meer dan 4 maanden van maar 607kWh en na de controle weer omhoog schiet naar de 4500kWh verbruik in 8 maanden. Wel maakte hij nog een grapje heeft u een wietplantage thuis. Ook mochten er geen belangrijke stukken meer ingeleverd over metingen van ongeijkte meters, het stuk van de Nuon.

Wij hebben in 2010 op aanraden van de Nuon alle apparatuur veranderd naar led tv, en A+++ toestellen voor € 200,00 led verlichting aangeschaft en zouden dan volgens de Nuon 40% in energie naar beneden moeten gaan echter wij gingen wederom met 700kWh de hoogte in. Nuon verdenkt de beheerder van of fraude of dat hij lantaarnpalen van het park heeft aangesloten op mijn meter. Beheerder is zelf elektricien van beroep. Echter stappen ondernemen doet de Nuon niet. En wij kunnen niets want volgens de notariële akte moet beheerder toestemming geven en dat doet hij niet. Ook hier geen reactie op van de rechter.

Om een lang verhaal kort te maken ik moet meneer betalen ondanks dat meneer zelf aan de rechter aangeeft dat de door hem naar voren gebrachte bedragen gewoon betaald zijn en ik dit ook middels bankafschriften heb bewezen.

Nu komt het vonnis en rechter geeft nu aan dat meneer zou hebben gezegd dat er niet betaald zou zijn hij kijkt niet naar mijn bankafschriften niets?? Ik moet nu dus een bedrag betalen van meer dan € 4000,00. Dit zijn dus niet alleen de door mij teveel betaalde kosten maar de hele facturen inclusief het teveel betaalde.

Mijn advocaat gaf tijdens de laatste zitting aan dat dit niet de normale gang van zaken is en dat veel meer collega's met deze rechter hetzelfde probleem hadden en in hoger beroep zijn vonnissen werden vernietigd en dat ook wij in hoger beroep zouden gaan. Dit was ten tijde dat Wilders rechters wraakte en ik geef aan kunnen wij dat niet doen met deze rechter want wat hier gebeurt heb ik nog niet eerder meegemaakt. De advocaat geeft dan aan dat meerdere collega's problemen hebben gehad met dezelfde rechter en dat alle zaken in hoger beroep worden hersteld in het voordeel van de eisers, ik dus.

Ik krijg het vonnis 3 weken geleden toegestuurd en zou gebeld gaan worden door advocaat wat niet gebeurt voor vrijdag 20 april en dan krijg ik een wazig verhaal van ga maar betalen en schrijf op en stuur per email naar mij waarom je het niet eens bent met het vonnis en dan zal ik volgende week wel met je verzekering overleggen wat we verder gaan doen??? Ik geef aan ik betaal niets en we zouden toch direct in hoger beroep gaan zei je? Helaas kapte de advocaat het gesprek af en ik moet maar wachten. Wat ook vreemd is in het vonnis degene waarmee ik de zaak samen heb gedaan die hoeft niets te betalen en alle proceskosten getuige kosten moeten door mij betaald gaan worden. Ik vraag dat klopt toch niet dat moet verdeeld worden ach zegt advocaat jullie hebben beide dezelfde verzekering dus dat maakt niet zoveel uit die kosten hadden ze dan toch ook gekregen, ik geef direct aan sorry maar daar ben ik het niet mee eens. Ook geef ik aan dat ik niets heb vernomen van beheerder of zijn advocaat waarop de advocaat zegt nee dat is naar mij gestuurd vergeten naar jullie toe te sturen.

Ik heb het hele weekend over de hele rechtszaak zitten nadenken hoe die is verlopen, belangrijke stukken die niet zijn ingeleverd etc... een rechter die aan de wetgeving met betrekking tot ongeijkte meters voorbij gaat, een eerder vonnis dat beheerder deze meters niet mag gebruiken met betrekking tot handelsdoeleinde etc..., en heb er eerlijk gezegd nu vreemde gedachten bij en heb het gevoel dat ik zeer zeer slecht ben bijgestaan door de advocaat. Ik heb het weekend op internet zitten surfen wat te doen in dit soort zaken maar kom er eerlijk gezegd niet uit.

En nu voel ik me in de maling genomen en zit met iets wat allang betaald is en ik nogmaals moet gaan betalen en ik weet niet eens wat precies rente e.d..

Is er iemand hier die mij hiermee kan en wil helpen alstublieft?

maandag 23 april 2012