Aanrijding met de auto. Schuld ligt bij de tegenpartij maar verzekering weist mijn claim af

1 reactie

Geachte heer,

Eind november 2011 vondt er een kleine botsing plaats op een rotonde. Het gevolg hiervan is een geschatte schade van ongeveer 600 euro. Ik ben van mening dat de schuld volledig te weiten valt aan de tegenpartij. Ik zal u uitleggen waarom. We reden beide op een grote rotonde. Hij - daarmee bedoel ik de tegenpartij - stond volledig links voorgesorteerd om tenminst driekwart van de rotonde te nemen. Ik daarentegen nam de tweede baan van links. Beide banen bieden de mogelijkheid om driekwart van de rotonde te nemen, echter gaf mijn baan ook de mogelijkheid om rechtdoor te gaan. Alle verkeerslichten stonden op rood. Terwijl ik de rotonde benader springt alles op groen wat mij de mogelijkheid gaf om door te rijden. De tegenpartij rijd traag op linkerbaan waardoor ik hem op de rotonde rechts inhaal. Op het moment dat hem voorbij rij - ik was voor 90% voorbij - veranderd hij zonder gebruik te maken van richtingaanwijzers van rijbaan om rechtdoor te gaan. Door deze ondoordachte manoeuvre word ik geraakt aan de achterzijde van mijn auto.

Gezien bovenstaande beschrijving ben ik van mening dat het zijn schuld is. Immers doe ik niks dan behalve op mijn aangwezen rijbaan te rijden.

Nu achteraf heeft zijn verzekeringsmaatschappij mijn verzoek afgewezen omdat er te weinig bewijs zou zijn dat het zijn schuld is. Dit betwijfel ik ten zeerste omdat ik bij het verzoek meerder documentatie heb aangeleverd. Waaronder twee schriftelijk getuigenissen. Éen van een collega en een van mijzelf. Tevens bevat het ook uitgetekende scenarioschetsen van het voorval. Waarop een duidelijk manier het verhaal is uitgetekend.

Wat ik graag wil weten, kan ik de tegenpartij aansprakelijk stellen op een andere manier? En kan de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij eenzijdig en zo makkelijk beslissen dat ze niet overgaan tot betaling? Misschien wel een belangrijk detail om te vertellen. De tegenpartij is van mening dat het mijn schuld is. Echter, heeft niemand mij verteld waarom zij dat denken. Ik weet wel dat mijn verzekeringsmaatschappij zijn claim hebben afgewezen.

Bij voorbaat dank,

Ronald H.

zondag 18 maart 2012