Aanrijding met snorscooter

1 reactie

Beste,

Sinds kort heb ik mijn rijbewijs en mocht ik een auto lenen. Hier heb ik helaas een ongeluk mee veroorzaakt. Ik sloeg af op een voorrangsweg en zag de snorscooter die aankwam rijden te laat. Ik heb een noodstop gemaakt en stond stil voordat ik op het fietspad stond maar de snorscooter schrok en week uit tegen de zijkant van de auto.

Direct uitgestapt natuurlijk gelukkig mankeerde mevrouw + snorscooter niets behalve een blauwe plek. Ook de auto was kras vrij. In de opwinding hebben we geen schade formulier ingevuld maar ik heb wel naam en adres afgegeven.

Niets meer van mevrouw gehoord tot vanochtend.

Zij is na het ongeluk gewoon verder gereden er was niets aan de hand. Vanochtend had ik ineens een Voicemail zonder naam met de vermelding of ik haar wilde bellen. Voordat ik dit deed rechtsbijstand gebeld met de vraag wat ik moest doen. Hier werd aangegeven dat mocht er een claim komen er in ieder geval door mevr aangetoond moest worden dat dit door het ongeluk kwam. Dus ik mevrouw gebeld. Zij gaf aan dat door het ongeluk zij niet kon werken en ze nu in de ziektewet zit (4dagen na het ongeluk) en dat zij hiervoor naar het ziekenhuis is gegaan en ze dit willen claimen via de verzekering.

Ik heb ernstig het gevoel dat ze er een slaatje uit willen slaan, immers er was eerder geen schade.

Zoals eerder vermeld de auto was geleend en ik wil niet de no-claim van de eigenaar verpesten.

Nu dreigt ze naar de politie te gaan voor doorrijden na een ongeval.

Doe ik er goed aan om haar eerst te laten aantonen dat de eventuele schade door het ongeluk komt?

maandag 27 mei 2013