Ander beschadigt geparkeerde auto en stelt mij aansprakelijk

3 reacties

Ik reed in een vrij smalle straat, aan beide kanten geparkeerde auto's. Een tegemoetkomende auto rijdt aan zijn kant tegen de buitenspiegel van een geparkeerde auto, waarop de bestuurder van de tegenligger uitstapt en tegen mij zegt dat hij mij aansprakelijk stelt. Hij vindt dat omdat de auto's aan zijn kant geparkeerd staan in vakken die in een "uitsparing" in de zijkant van de weg zijn gemaakt. Aan mijn kant staan ook vakken gemarkeerd, maar die staan gewoon op de weg langs de stoep getekend.
Hij stelt dat hij voorrang had en ik had moeten stoppen achter de rij geparkeerde auto's om hem voor te laten.
Ik wil best aanvaarden dat dat zo is, maar dan ben ik toch nog steeds niet aansprakelijk voor de schade die door zijn stuurkunsten wordt veroorzaakt?
Ik was al halverwege de straat toen hij erin kwam rijden. Daarbij: we waren elkaar nog niet eens aan het passeren. Er waren zowel achter de beschadigde geparkeerde auto als aan mijn kant lege parkeervakken waarin uitgeweken had kunnen worden om langs elkaar te rijden. Maar daar reed hij allemaal aan voorbij zodat ook ik niet meer kon uitwijken, dus ong. 5 meter voordat we langs elkaar zouden gaan rijden ben ik gestopt om te bekijken hoe we dit nu zouden gaan doen en op dat moment stapte hij uit met de mededeling dat hij me aansprakelijk ging stellen. Eerlijk gezegd had ik op dat moment nog niet eens door dat hij tegen die spiegel was aangereden.
Dit is een paar dagen geleden gebeurd en natuurlijk is inmiddels een hele papierhande naar de diverse verzekeringsmaatschappijen verstuurd.
Hoewel ik ervan overtuigd ben dat ik niet verantwoordelijk of aansprakelijk ben, krijg ik er toch een beetje de zenuwen van.
Wie stelt mij gerust? Of schudt mij wakker en legt me uit waarom ik er helemaal naast zit?

vrijdag 26 september 2014