Automatische betaling laten stoppen alleen mogelijk na reis van 70KM

1 reactie

Ik heb voor mijn zoon een OV-chip geregeld, met daarop de regeling van automatisch opladen. Dit heeft hij destijds bij een oplaad punt op de ov-chipkaart gezet. Nu hij 18 wordt wil ik deze automatische betaling stop laten zetten. dit wordt in een procedure geverifieerd, dmv betaling van 1 cent, echter om dit definitief te krijgen moet ik dit bij een OV-vervoerspunt laten bevestigen. Hiervoor moet ik 70km reizen!

Een ov vervoerspunt is niet hetzelfde als een oplaadpunt! hiervan (verv. punt) zijn er maar een paar in heel nederland!

nu is mijn vraag of OV-chip mij kan verplichten om deze reis te maken (ze verwijzen naar hun algm. voorw. waarin vaag het volgende staat:

Citaat alg. voorwdn. "def 22. Indien Kaarthouder na het (be)ëindigen van recht op Automatisch Opladen zijn Persoonlijke OV-chipkaart behoudt, dan wordt de functionaliteit van Automatisch Opladen gedeactiveerd overeenkomstig de instructies die Kaarthouder daarover ontvangt."

Aanvullend: Ik ben de betalende van de kaart, en mijn zoon is kaarthouder, echter moet hij naar dit punt om de automatische betaling definitief stop te zetten? Dus mijn zoon kan volgens ov-chip een autom. bet. van mij stoppen? en dat geloof ik niet!

donderdag 31 mei 2012