In paniek weggereden na schade file-parkeren

2 reacties

Hallo iedereen!,

Vorige jaar oktober 2012 heb ik per ongeluk schade aangebracht tijdens file-parkeren. Ik heb namelijk geleerd dat je 5/10 cm naast een auto moet staan voor achteruit parkeren.
Ik had mijn rijbewijs net 1/2 maanden en ik was zeer in paniek. Door de lichtval zag ik de schade van de tegenpartij niet goed (witte fiat panda).

Ik moest naar de bank en ben tenslotte daarna weggereden. Ik was zo in paniek dat ik niet wist wat ik moest doen en hoe ik moest handelen. Uiteindelijk toen ik thuis kwam zag ik de schade aan mijn auto en had ik geen goed voorgevoel. Na een week kreeg ik van de verzekering (tegenpartij) papieren dat er schade is gemeld. Ik was opgelucht en heb z.s.m. de schade afgehandeld. Ik heb met de verzekering gebeld van tegenpartij en zij vroegen mij ook waarom ik wegreed en dat de getuigen mij hebben gezien. Ik heb mijn verhaal gedaan dat ik uit paniek heb gehandeld. Pas later is er mij verteld dat ik mijn gegevens moest achterlaten doormiddel van papier en pen.

Later kreeg ik ook een papier van de tegenpartij dat de schade €700 bedraagt. Er was mij een mogelijkheid gedaan om binnen 1 jaar de bedrag te sparen en te betalen voor herstel van bonus/malus ladder. Ik heb dat gedaan in 5/6 maanden met behulp van buitenstaande (geld lenen). Vrijdag ontving ik een brief van de politie dat ik uitgenodigd ben voor een verhoring!. Ik heb op dit situatie totaal niet gerekend. Ik heb de tegenpartij opgebeld en gevraagd of de zaak gesloten is. Als antwoord kreeg ik dat het zaak gesloten is. A.s vrijdag heb ik de verhoring. Mijn vraag is wat zijn de gevolgen?. Krijg ik boete/taakstraf/celstraf?. Wat zijn verdere procedure?.

Ik weet niet wat ik moet doen.

zaterdag 25 mei 2013