onverzekerde fietser tegen auto

8 reacties

Beste lezer, Mijn zoon reed met zijn fiets tegen een auto aan die al voor de helft uit het parkeervak was gereden.Volgens de bestuurder stopte zij om mijn zoon te laten passeren. Of dit waar is weten we niet , mijn zoon zag niet of ze stopte om hem te laten passeren, of uit het vak wilde rijden. Mijn zoon botste tegen de auto aan, die dus half het parkeervak was uitgereden. Er zijn geen getuigen.
De bestuurster heeft mijn zoon nog wel gemaild en gevraagd of hij het verhaal van haar wil bevestigen, omdat er geen getuigen aanwezig waren. Daarin stond nadrukkelijk dat zij voor hem stopte om hem te laten passeren. We hebben terug gemaild, dat mijn zoon dat niet kon bevestigen.
Door een domme fout zijn wij 2 maanden niet verzekerd geweest. Nu krijgen wij ineens v CED schadeclaims een brief dat zij eerder een vordering bij ons hebben ingediend (die we echt nooit gehad hebben) en of we willen betalen en de zaak snel willen regelen. In de brief wordt geen bedrag genoemd. Tijdens dit ongeval was hij niet verzekerd. Hij was toen 16 jaar. Heeft u advies voor mij wat ik nu kan doen? Of wat mijn recht is en hoe ik moet reageren?
Met vriendelijke groet
Charlotte

donderdag 30 oktober 2014