Politie is partijdig!

0 reacties

Hallo,

Donderdagavond reed mijn man met mijn auto de aanhanger naar de garage. Op een T-splitsing is deze losgeschoten. Volgens mijn man en mijn broer (die in een auto voor hem reed) is de aanhanger tegen de stoep tot stilstand gekomen. Er stond wel een auto, maar deze stond nog zeker een halve tot een hele meter van de aanhanger af.

Hij zag de aanhanger in zijn achteruit kijkspiegel de andere kant uit gaan, is terug gereden. Heeft mijn broer opgebeld, die is ook teruggekomen. Vervolgens hebben ze de aanhanger nagekeken. Deze had een gebroken neuswiel en de noodkabel was afgebroken. Daarna hebben ze de aanhanger weer aangekoppeld en zijn vervolgens vertrokken, dit heeft al met al zeker een kwartier (als het niet langer is) geduurd.

Nou kreeg ik gisteren (zaterdag) om 14.00 uur een telefoontje van de Politie. Er is aangifte gedaan tegen u, want u bent doorgereden na een aanrijding donderdagavond(http://www.wetboek-online.nl/wet/WVW/7.html).
Gelijk begonnen mijn hersens te kraken, welke aanrijding??! Politieagente mij verteld welke straat, met een aanhanger, etc.

Ondertussen stond ik in de stad met de hele familie, voor de sinterklaasintocht, dus gevraagd of ik later terug mocht bellen. Later heeft ze mij terug gebeld om 16.00 uur. Deze heb ik op laten nemen door mijn man, want bij hem was de aanhanger los geschoten.

Aan de telefoon werd mijn man gevraagd of er met een aanhanger op een bepaald adres gereden was. Dit bevestigde mijn man.
Want er was schade ontstaan door het losschieten van een aanhanger, maar werd gelijk gezegd dat wanneer ontkend zou worden er geen verdere vervolging plaats zou kunnen vinden. Mijn man vroeg vervolgens enigzins geiriteerd om het adres van de gene die de aangifte gedaan heeft om hem op te kunnen zoeken en dit adres werd ook gegeven.

Na het eten zijn we in de auto gestapt en naar het adres gereden. De eigenaar staat al voor het raam blijkbaar te wachten, toen we bij de auto gingen kijken kwam meneer al naar buiten lopen. Hij begon mijn man gelijk te beschuldigen dat hij door was gereden na een aanrijding wat een misdrijf was en dat mijn man maar asosiaal was. Mijn man was hier helemaal niet blij mee en probeerde nog een fatsoenlijk gesprek te voeren. Op een bepaald moment zei de man dat hij de politie er wel bij zou halen, waarop mijn man reageerde door onmiddelijk zelf de politie te bellen en te vragen om een bemiddeling in de discussie.

Bij het arriveren van de politie liepen de gemoederen nog hoger op. We moesten ieders aan een kant van de weg gaan staan om ons verhaal te doen.

De politie was er gelijk van overtuigd dat mijn man doorgereden was na een ongeluk en daarmee dus al fout was. Ondanks dat mijn man meerdere malen had aangegeven dat de aanhanger tegen de stoep tot stilstand gekomen was. En volgens mijn man en mijn broer geen ongeluk plaatsgevonden had.
Toen bleek dat de politie al een standpunt in had genomen (we konden praten als brugman, had toch geen zin) voor de man raakte ik behoorlijk geirriteerd. Vooral toen de man zelfvoldaan begon te lachen en ons begon uit te lokken (weliswaar achter de rug van 2 politieagenten).

Ik begon behoorlijk geiriteerd tegen de man te reageren, maar hield ten alle tijden de handen op de rug en hield mijn afstand, ik ben op geen enkele wijze dreigend over gekomen. Na een paar waarschuwingen van de politie dat ik mijn mond moest houden en dat ik mij er buiten moest houden. We waren voor aankomst van de politie al bestempeld als crimineel (nooit meer dan een verkeersboete van €30,- gehad). Mijn broer en zijn kennis kwamen vervolgens ook, want die had ik ondertussen gebeld.

Ik moest mij niet zo druk maken, want we hadden toch een autoverzekering?

BroerWanneer ik nou met een lijst met meest voorkomende aanhangerkoppelingen naar een schadehersteller ga en vraag aan hem of deze schade door een aanhanger veroorzaakt kon worden? Politie: Wat hebben jullie eigenlijk te verbergen?
Broer: Het kan mij niks intereseren wat het gaat kosten, het zijn toch niet mijn kosten. Maar ik vind alleen dat wanneer ik niet schuldig ben dat ik het recht heb om mijn onschuld te bewijzen.

Mijn broer: Met 3 mensen uit de autotechniek moeten wij toch kunnen beoordelen of deze schade veroorzaakt kon worden door een dissel. Kan de auto naar de schadehersteller samen met de aanhanger? Politie: Ja jullie kunnen wel ergens een aanhanger van te voorschijn toveren, dan weten wij niet of dat de goede aanhanger is?! Men is dus niet eens bereid om te kijken of de schade overeen komt.

Mijn broer: Mijn zus wil graag jullie namen hebben. Politie: doe jij altijd wat je zusje wil.

Vervolgens is zo dat de getuige, een klap had gehoord en daarop zijn ze vanaf het balkon gaan kijken (niks gezien dus).

Toen wou ik foto's maken van de schade, mocht niet. Heeft mijn broer zijn auto met de koplampen op de schade gezet, toch foto's gemaakt. Werd er weer gedreigd met een proces verbaal. Want wij hadden doorgereden na een ongeval! (welk ongeval?!?!, echt jammer dat wij geen foto's kunnen plaatsen op dit forum)

Tot op zeker moment was 1 van de politie dames zo geiriteerd dat ze me nog net niet in de haren vloog. Ze stoof op me af en dwong me al sputterend in mijn gezicht om in de auto te gaan zitten en m'n mond te houden. Iets wat naar mijn mening niet hoort.

Om te voorkomen dat de situatie verder uit de hand zou lopen heeft mijn man toen onder druk zijn handtekening gezet op het aanrijdingsformulier. Vooral omdat er al meerdere malen door de politie werdt gedreigd met een proces verbaal wegens het wegrijden bij een aanrijding.

Naar onze mening klopt het niet zoals de situatie zich voordeed zaterdag. De schade op de bumper zit, van onze rijrinchting, achter de trekhaak. Ook zitten er een stuk of 3 a 4 deuken in de achterklep, de hele bumper is kapot, etc.. Wat naar onze mening onlogisch lijkt aangezien meestal 1 klap voor 1 deuk zou zorgen. Mijn man en broer zijn automonteur en hebben de nodige schade's gezien..

Wat moet ik verder doen?
We zien nu ook nog dat de man aan onze kant van het formulier heeft geschreven wat we eerder niet zagen omdat we onder druk (en met kokend bloed) van de politie het formulier invulde.

Groetjes,
MissC

zondag 18 november 2012