Schade aan scooter van derden...

2 reacties

Mijn vraag/verhaal betreft een ongeluk/val met scooter van iemand anders zo'n 2 maanden geleden. Mijn dochter en haar vriendin (beide pubers van 16 en geen bromrijbewijs) zijn gevallen met een scooter van iemand anders, deze scooter was hierbij ook nog eens uitgeleend aan een vriend die dus in feite mijn dochter en haar vriendin hierop lieten rijden terwijl dat ding dus ook nog niet eens van deze jongen was. Vriendin reed en mijn dochter zat hierbij achterop toen ze op een bepaald moment tegen een muur aanreden. Ze kwamen hierbij zwaar ten val en mijn dochter heeft daarbij letsel aan haar been opgelopen waar we nu nog mee zitten. Bestuurster/vriendin had verder geen letsel maar de scooter had wel enige schade. De avond van dit voorval is er verder niets meer mee gedaan en zijn wij met onze dochter richting ziekenhuis vertrokken. Heb me wel even druk gemaakt tegen de jongen die de dames op deze scooter heeft laten rijden (die dus niet eens van hem was bleek later) persoonlijk vind ik hem de meest aansprakelijke.
Nu dus 2 maanden later wil de eigenaar van de scooter waar we tot op dit moment nog nooit contact mee hebben gehad de schade (700 euro volgens hun) betaalt zien en deze graag innen van alle drie de betrokken personen! Ik als ouder wil dat niet betalen omdat ik denk dat mijn dochter hier het minst aan kan doen! Ze is achterop gestapt maar heeft hier verder geen invloed op kunnen hebben dacht ik zelf. Er komt bij dat mocht er niet worden betaalt aangifte wordt gedaan van dit voorval door de eigenaar van de scooter!
Wat is nu het meest voor de hand liggende? Bedrag betalen of het op een aangifte aan laten komen.... waarvan ik sterk de neiging heb voor het laatste te gaan omdat ik mijn dochter niet als hoofd aansprakelijke zie in dit verhaal.

M vr gr Henk.

maandag 13 oktober 2014