Schade ongeluk scooter vs fietser

4 reacties

Avond,

Ik zit hier met een vraagstuk, en behoorlijke irritatie.

Ik reed op de fiets en werd van achter aangereden door een scooter. We vielen op de grond, ik schaafwonden en gescheurde kleding. Via de verzekering heb ik een vergoeding gehad voor de geleden schade a 200 euro.

Nu kreeg ik gisteren een brief. De bestuurster bleek niet de eigenaar van de scooter te zijn, de eigenaar van de scooter wilt nu de schade op zijn scooter verhalen op mij. Dit terwijl er door de veroorzaker van het ongeluk al 200 euro schadegeld heeft uitbetaald (via verzekering), wat voor mij hetzelfde is dat zij, de bestuurster van de scooter, schuld bekent.

Nu wil de eigenaar via mijn verzekering de schade verhalen op zijn scooter, dit kan/mag toch helemaal niet. Op dat moment van het ongeluk was hij niet aanwezig, de schade die de scooter heeft moet toch verhaald worden op de verzekering van de bestuurster op dat moment?

Het lijkt mij niet logisch dat ik dan de schade van zijn scooter moet betalen, terwijl ik de schuldige niet ben! Klein detail, ik ben van achteren aangereden.

Hopelijk kunnen jullie mij hiermee helpen, ben namelijk radeloos, moet ik nu nog aangifte doen?

woensdag 19 september 2012