schuldvraag bij aanrijding door iemand die voorrang heeft verleend

0 reacties

Ik heb onlangs een auto ongeluk gehad. Ik kom uit een zijstraat en moet links een voorrangsweg oversteken, dus ik stop om te wachten. Het is spitsuur en er het verkeer rijdt langzaam. De auto links van mij stopt om mij voorrang te geven en ik rij een stukje naar voren en stop om te kijken of de auto recht mij ook voorrang geeft. En ja, die krijg ik. Op het moment dat ik op wil trekken rijdt de auto rechts van mij (de 1e auto die mijn voorrang gaf) in tegen mijn auto.

Er is maar 1 getuige (de rest is doorgereden), maar die zat helaas in mijn auto.

De schade aan meneer zijn auto is nihil, maar de schade aan mijn auto is behoorlijk.

De verzekeringsmaatschappij stelt mij aansprakelijk omdat ik volgend de wet geen voorrang had. Er wordt niet naar de situatie gekeken en de getuige wordt niet gehoord.

De politie raad mij aan om een advocaat te raadplegen om dit Civiel rechtelijk verder af te handelen. Ze willen verder niet getuigen omtrent de file die er die dag stond omdat ze vinden dat dit hun taak niet is.

De meneer beweerd dat hij in de file, in de bebouwde kom, 40 km/uur reed en dat ik plotseling op de weg stond. Hoe kan kan ik buiten mijn eigen getuige om bewijzen dat dit niet zo was?

Hij heeft mijn linksvoor aangereden, 10 cm van mijn linkerband meegenomen t/m het einde van de linkerkant van mijn auto. Als hij 40 had gereden zou mijn auto een flinke draai/slinger naar rechts gemaakt moet hebben. Na de klap stonden we beide stil op dezelfde plek en dezelfde richting hoe het ongeluk is gebeurd. Tevens zou in verband met de file de auto die achter deze meneer reed toch ook bij hem achterop geklapt moeten zijn?

Wanneer iemand stopt om jou voorrang te geven en jij daar dankbaar gebruik van maakt, kan het toch niet zo zijn dat wanneer jij door dezelfde persoon aangereden wordt jij je eigen schade moet betalen?

Mijn auto staat stil totdat ik weet hoe ik dit verder af moet handelen.

Alvast bedankt voor de reactie.

dinsdag 18 september 2012