Valse getuigenissen bij aanrijding, tegengesteld aan ondertekend schadeformulier.

0 reacties

ZAANDAM - Heeft u advies over deze situatie?
Plaats aanrijding: Provinciale Weg pal voor het Hoofdkantoor AH.
Datum: woensdag 30 november 2011, 10.30 uur.

Er is die dag een mijnheer in een bestelautootje bij een rood stoplicht achteruit gereden tegen mijn auto aan.
Mijn kenteken 76-PT-ND opvallend geelgroene Citroën C3.
Schade aan mijn auto: € 1000,00.

In goed overleg met mijnheer (dacht ik op dat moment) heb ik een schadeformulier ingevuld met beide handtekeningen erop etc., ten tijde van de aanrijding waren er geen getuigen bekend. Staan ook niet op mijn schadeformulier. Geen politie aanwezig geweest want geen aanleiding voor, bovendien politie komt niet meer bij dit soort aanrijdingen. Helaas geen foto's gemaakt.
Mijn (rechtsbijstand) verzekering heeft mijnheer aansprakelijk gesteld voor de schade aan mijn auto omdat hij achteruit reed tegen mij aan. Maar...

Mijnheer beweert achteraf (achterop het schadeformulier) precies het tegenovergestelde als op de voorkant! Namelijk dat IK tegen HEM aan ben gereden! En hij voert bovendien een (uiteraard valse) getuige op die dat gezien zou hebben. Een heel nare situatie. Ik moet nu blijkbaar bewijzen dat hij en zijn getuige niet de waarheid spreken?

Ik probeer uiteraard om mijn gelijk (en recht) te krijgen door zelf alsnog een échte getuige te vinden van de aanrijding. (geflyerd bij AH hoofdkantoor, berichten + mals via FB, Twitter nieuwsblogs etc.) De kans is klein, maar ik moet iets doen.
Via deze weg graag aanvullend advies. Ik ben geen expert en hoop van harte dat u mij op weg kan helpen met uw adviezen.

Aanvullende info:
Mijn rechtsbijstandverzekering behandelt de zaak, (traag naar mijn idee) ik heb hen nu met klem verzocht:
1. camerabeelden op te vragen bij naastgelegen tankstation ('getuige' werkt daar dus weinig kans)
2. of ik aangifte kan doen van valse getuigenissen in deze zaak
3. of de schade expert iets kan inbrengen over de aard van mijn schade (zou de schade anders zijn bij vooruit rijden tegen stilstaande auto?)
4. daadkrachtiger optreden in het algemeen, maar m.n. tegen de valse verklaringen en de tegenstrijdigheid ervan met het vermelde op het schadeformulier waar onze beide handtekeningen zijn ingevuld.
Er staat daar tot 3x toe op dat mijnheer ACHTERUIT reed tegen mij aan, ook ontbreekt daar de aanwijzing dat ik tegen hem aangereden ben.

Veel dank voor uw reacties!
Anna-Karina van Denderen

dinsdag 20 maart 2012