Buren hebben schrikdraad in voortuin en zelf kat die bij ons poept

2 reacties

Onze buren hebben een kat of poes waar wij best last van hebben. In de zomer zit de kat vaak voor de dichte deur te miauwen en loopt bij ons naar binnen als ramen open staan. Verder heeft het beest onze voortuin al territorium en poept in onze voortuin.
Omwille van een vreedzame relatie met de buren heb ik het getolereerd. Ik heb één keer gezegd dat ik het vervelend vond dat ze steeds bij ons naar binnen ging als de ramen open stonden. De reactie van de buurvrouw was redelijk onverschillig dus heb ik het zo gelaten.
Nu hebben de buren onlangs hun voortuin opnieuw aangelegd èn om hun voortuin schrikdraad gezet. Dat betekent dat hun kat nu alleen nog maar in onze tuin poept. Elke dag vis ik de drollen uit de tuin en dat heb ik haar gezegd. Ik heb haar gezegd dat het systeem in hun tuin ertoe leidt dat hun kat onze tuin als poepplaats gebruikt. Haar reactie: wat vervelend! Ik zal het tegen mijn kat zeggen maar ik denk niet dat die er naar luistert.
Afgelopen weekend zijn ze voor een weekend weg geweest en niet nadat ze uitgebreid hun schrikdraad hadden getest. Die kat kan dan alleen in de garage en kan niet naar binnen. Resultaat een miauwende kat in hun achtertuin en een voortuin vol poep!
Omwille van de lieve vrede hebben we al veel getolereerd waaronder avonden en weekeinde geluidsoverlast vanwege hun verbouwing maar zo langzamerhand wordt het me teveel.
Wat moet ik hier nu mee? Kan ik deze mensen mèt kat vragen dit systeem te verwijderen of hun eigen kat binnen te houden?

dinsdag 3 april 2018