Buurman heeft duiven

1 reactie

Hallo allemaal,

Onze buren hebben hobbymatig duiven, en dat is helemaal prima. Vind het ook niet erg dat hij ze heeft, vind het niet erg dat ze rondvliegen...

Wat ik wél erg vind is dat het hele platte dak van de dakapel eraan gaat. Duivenpoep en veren blokkeren de afvoer, dus het water kan dan niet weglopen, ze pikken het dakleer kapot en dat gebeurd net zo goed als ze in de ontstane plas op het dak badderen (water kan immers niet weglopen). Dit resulteert er dus in dat het water zijn eigen weg wel zoekt door de scheuren, kapot gepikte stukken etc. en er een lekkage ontstaat.

Nu is mijn vraag; wat kunnen wij daar aan doen? Mogen we zomaar iets op het dak plaatsen om de duiven er van te weerhouden op ons dak te gaan zitten? (scheermes)prikkeldraad, netten, apparaten die geluid afgeven o.i.d.?

Uiteraard gaan we ook nog in gesprek, omdat er dus wel een oplossing moet komen. Het zorgt namelijk ook voor overlast, duiven op het dak om 8 uur in de ochtend (wat nu wel minder zal worden omdat we nu richting de winter gaan) is daar één voorbeeld van...
Mocht de buurman niet met ons tot een oplossing willen komen, zullen we uiteraard kijken of we via de gemeente een officiële klacht van overlast kunnen indienen.

We vinden het prima als iemand een hobby heeft met beesten, van mijn part heeft hij 2.000 duiven (zal nu meer richting de 600-800 gaan), want we hebben zelf ook drie honden en een kat in huis. Maar ik ben wel iemand die van mening is dat iemand anders geen last hoeft te ondervinden van andermans beesten/hobby (of dat nu duiven, katten, honden of paarden zijn).

Alvast bedankt voor eventuele antwoorden.

Groeten van iemand die liever anoniem wil blijven. :)

woensdag 31 oktober 2018