Honden geblaf buren houdt niet op, wat nu?

3 reacties

Sinds mijn vrouw en ik 4 jaar geleden in ons koophuis zijn komen wonen, is er gelijktijdig ook een stel naast ons gekomen, de huizen stonden gelijktijdig te koop.
Het eerste half jaar was het nog rustig, maar nu 3,5 verder zijn we de wanhoop nabij.

We ondervinden behoorlijk veel geluidsoverlast, alleen aangezien wij het eerste half jaar hebben verbouwd en hierbij ook aardig wat herrie hebben gemaakt, let wel binnen tijdsnormen, konden wij dit nog accepteren en doen dit nog steeds, alleen
waar wij bijna gek van worden zijn de blaffende honden die beginnen zodra de buren naar hun werk zijn. Het probleem is dat ze niet constant blaffen maar met pauzes van een kwartier wel kwartier niet. Beide buren hebben een full-time baan, ook mijn vrouw en ik alleen wij beginnen later. Elke dag, zelfs sommige zaterdagen en zondagen worden we wakker door het geblaf van de honden. Het zijn er 4 en de buren noemen zichzelf liefhebbers, het zijn 3 border collies en een kleine hond, waar ze soms in weekenden mee naar shows gaan. Alleen zittten ze de hele week elke dag binnen opgesloten, en uitgelaten worden ze niet, hun behoefte doen ze in de achtertuin.

Om een lang verhaal kort te maken, de politie is al meerdere malen ingelicht, maar die kan niet meer dan waarnemen, en dan zijn ze vaak stil. Daarvoor hebben we met buurbemiddeling een gesprek gehad waaruit kwam dat ze het op zouden lossen, door een cursus te volgen, maar dit heeft dus niet geholpen Ze hebben een aantal maatregelen genomen zoals een blafband en geluid/muziek aanzetten, maar dit helpt totaal niet. Na weer vaak aangeven dat het nog niet over is doen de buren er niks meer aan en krijgen we nu luchtige antwoorden als: 'wat kunnen we nog doen'.
Ook bij de gemeente hebben we dit voorgelegt alleen die verwijst ons naar de politie en andersom, dus van het kastje naar de muur.

Mijn vraag is wat kunnen wij hier nog aan doen? Over verhuizen hebben we wel eens
nagedacht maar het is verder zo'n mooi en lekker huis dat we dit eigenlijk niet willen.

zondag 31 december 2017