Kat in konijnenhok

3 reacties

Hallo allemaal,

Onlangs heb ik 2 konijnen aangeschaft. Een prachtig, groot en open hok gebouwd. Helaas kwam al snel daar: de kat van de buren. De buren hebben 5 katten, 2 van hen sproeiden al tegen mijn voordeur en wanneer ik even niet oplette tegen het tuinspeelgoed van de kinderen. En nu dus nummer 3 mijn konijnen terroriseert. Ik heb inmiddels stroom om mijn tuin, dit werkte een paar weken perfect! (ik heb zelf ook een kat die dus enkel in de tuin blijft, ik ben dus geen kattenhater)

Echter is het nu al de 3e ochtend op rij dat ik rond 5.30uur wakker wordt van veel lawaai in het konijnenhok, die ene kat van de buren valt mijn konijnen aan. Wat resulteert in gestreste konijnen en voor mij weinig nachtrust.

De kat is van mijn directe buren, zij vinden het schrikdraad al verschrikkelijk en hun mening is: het is een kat, die houd je niet tegen.

Ik vrees dat hij of mijn konijnen een keer verwond, of er een konijn bezwijkt aan stress. Wat kan ik hier aan doen? Dit met mijn handen in het haar. Ik ga geen net spannen over mijn tuin en daarmee zelf in een hok leven.

Met vriendelijke groet,
Jolien

dinsdag 23 mei 2017