Aanbouw

0 reacties

Hallo,
Wij hebben achter aan ons huis een bijkeuken(aanbouw) van 3 bij 2,5 meter. Deze staat volgens mijn buren over de erfscheiding heen.
Nu zijn de buren bezig met een overkapping achter aan hun huis die ze dan op houten palen zetten.
Nu heeft de buurman zonder enig overleg een stuk uit mijn boeideel/boorddeel gezaagd zodat die paal tegen mijn aanbouw staat.
Op zich geen probleem maar wel dat hij er een stuk uit heeft gezaagd zonder mijn toestemming. Hier iets van hebben gezegd heeft hij het weer gerepareerd maar mijn boeideel en daktrim bestaat nu wel allemaal uit stukken. Hoort dit niet in de oorspronkelijk staat worden teruggebrach?
Volgend probleem is hun overkapping wordt hoger dan mijn aanbouw en dan gaan ze de zijkant van de overkapping, waar ze tegen de zijkant van mijn aanbouw aankijken dicht maken met hout o.i.d.
Moeten mijn buren ruimte laten tussen mijn boeideel en hun overkapping zodat ik mijn boeideel kan onderhoudencq vervangen.
Kan ik mijn buren aanspraaklijk stellen voor de schade aan mijn boeideel?
De buren hebben nooit verteld wat zij precies gingen doen,alleen dat ze een overkapping gingen plaatsen, niet dat er een stuk uit mijn boeideel zou worden gehaald.
Hoe nu te handelen

Mvg Roy Aartsen

dinsdag 15 augustus 2017